Lillesand: Den nye kanalen, som har fått navnet Eidjordkanalen, er tenkt mellom Vesterhusfjorden og Årsneskilen. Lengden på kanalen blir ca. 300 meter. Det var bred enighet blant formannskapsmedlemmene om at planene virket interessante. Nå vil KrF-politiker Hans-Thomas Nicolaisen gjøre det han kan for å få frem penger til forprosjektet.

— Det vil koste 50.000 kroner å finansiere forprosjektet. De pengene bør vi finne i forbindelse med økonomiplanen for neste år, sier Nicolaisen til Fædrelandsvennen.

Om forprosjektet konkluderer med at planene er gjennomførbare, ser Nicolaisen for seg flere muligheter for å få finansiert kanalen, blant annet enten ved å få lokale investorer interessert eller å få statlige myndigheter på banen. Nå er det ifølge Nicolaisen viktig å få en god dialog med grunneierne i området. Det er foreningen Høvåg miljø og utvikling som står bak ideen om å få til en tilnærmet sammenhengende innenskjærs småbåtlei fra Dvergsnestangen i Kristiansand til Homborsund i Grimstad.