KRISTIANSAND: Det var like før klokken 0930 at politiet skulle hente en nordmann i 30-årene for innleggelse ved psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus. Da de ringte på i blokka på toppen av Slettheia møtte mannen opp i døra i bare underbuksa og med et 40 cm langt blad fra en ljå som han truet politiet med.

Politipatruljen trakk seg unna, men mannen fulgte etter og det oppstod en ren jakt.

— På det nærmeste var mannen bare to meter unna meg. Det var veldig dramatisk. Det er ingen god opplevelse å ha en psykisk ustabil person etter seg med et svært ljåblad i hånda, sier politiførstebetjent Hans Sørheim til fvn.no

De klarte å komme seg unna knivdesperadoen og Agder politidistrikt sendte forsterkninger med hundepatrulje til stedet. All trafikk i området ble stoppet.

Klokken 0947 regnet politiet med at mannen har gått inn i en av blokkene på toppen på Slettheia.

Det ble igangsatt en omfattende leteaksjon i området, og etter kort tid ble han observert - denne gangen fullt påkledd - like i nærheten av blokka der han bor. Han oppførte seg forvirret og veivet med armene. En stund vurderte politiet å bevæpne seg.

Klokken 0955 overga mannen seg frivillig og uten dramatikk like ved fotballbanen og Sletteheia skole. Dermed avblåste poltiiet aksjonen og en sykepleier fra Sørlandet sykehus kom til for å bistå med å frakte mannen til sykehuset.