Mandag morgen tok en 28 år gammel mann fra Kristiansand seg inn i en leilighet på Skreros i Vatnestraum. Med seg hadde han en 40-åring fra Birkenes som ventet i en bil noen hundre meter unna.

Men ikke før har 28-åringen tatt seg inn i leiligheten, så kommer husets eier hjem og tar han på fersken. 28-åringen påstår at han er rørlegger. Med seg har han en lommelykt og en mellomstor tollekniv.

— Han sa han skulle legge varmtvann inn til vaskemaskinen. Men de fleste vet jo at vaskemaskiner varmer opp vannet selv, sier politibetjent Øivind Lindland ved Birkenes lensmannskontor til Agderposten.

Huseieren ringte politiet, men det tar en halvtime før de kommer til huset. I mellomtiden har huseieren og 28-åringen blitt stående å diskutere hvorvidt han er rørlegger eller ikke.

— 28-åringen sto der veldig greit da vi kom. Huseieren hadde kanskje fortalt han hva som ville skje dersom han ikke ventet på politiet. Resten får være usagt, sier politibetjent Lindland, som kan slå fast at 28-åringen ikke er rørlegger, men en kjenning av politiet.

I bilen som står og venter, har den falske rørleggerens medhjelper sovnet, men han våknet fort da politiet kom til. Begge de mislykkede tyvene ble tatt med til Grimstad politistasjon for avhør.