KRISTIANSAND: — Jeg har nok brukt mange tusen timer på Hotel Cæsar. Mitt største ønske er å få være statist i serien. Det hadde vært helt fantastisk, sier Janne-Iren Johannessen (26).

Hun har jobb på Valhalla verksted på Lund, og har siden år 2000 brukt det meste av fritiden på sin store lidenskap, TV-serien Hotel Cæsar.

— Jeg ser hver episode, tar det opp på video og skriver egne notater om hva som har skjedd. I tillegg samler jeg på utklipp og bilder fra ukeblad, aviser og lignende, forteller hun.

Besøkte studio

I sofaen ligger flere tykke ringpermer med utklipp og tekster, og en morgenkåpe med Hotel Cæsar-logo.

— Jeg samler på alt som har med serien å gjøre. Blant annet har jeg en klokke, krus og mintsjokolade, sier Janne-Iren.

I fjor var hun på besøk i studio i Oslo. Svoger Svein hadde ordnet det som bursdagsgave.

— Jeg ble helt i 10.000 da jeg fikk vite det. Det er den beste presangen jeg noen gang har fått. Da jeg var i studio fikk jeg se innspillinger, og møte flere av skuespillerne, forteller Janne-Iren entusiastisk.

Eget «Cæsar-rom»

I leiligheten sin har hun et eget «Cæsar-rom», hvor et maleri av TV-seriens logo på døren gir en forsmak på innholdet. Det meste er på plass. Hele 82 videokassetter med opptak fra TV-serien fint arkivert, og den neste er på vei. På kanten av bokhyllen har mange av hovedpersonene i serien har fått plass i glass og ramme, og på øverste hylle bor åtte tykke ringpermer med utklipp og tekster om Hotel Cæsar.

Janne-Iren har en enkel forklaring på hvorfor hun har den norskproduserte såpeserien som hobby.

— Jeg likte Hotel Cæsar veldig godt helt fra første gang jeg så programmet, og fikk interesse for det. Serien betyr noe for meg.

Hver kveld i sesongen må hun ha sin «dose» av den populære serien.

— Jeg kan ikke gå glipp av det. Og mens jeg ser på må alle være stille. Jeg må konsentrere meg helt om programmet. Først ser jeg reprisen fra dagen før, og så den nye episoden, sier hun.

Hvis hun ikke er hjemme en kveld, tar foreldrene ta opp programmet på video. Likevel er det ikke alt i serien hun setter pris på.

— Det er litt mye slåssing og intriger. Jeg holder på å bli gal av all kranglingen deres noen ganger. De burde begynne å oppføre seg greiere, oppfordrer Cæsar-entusiasten.

Hun synes det er utrolig at noen ikke er interessert i såpeserien.

— Det er deres eget valg, men de går virkelig glipp av noe, sier Janne-Iren smilende.

mari.helland@fedrelandsvennen.no