— Flyet tar 211 passasjerer. Lørdag var det fem ledige seter, men jeg regner med at de er fylt i løpet av helgen. Vi har alltid noen som sikrer seg restplasser like før avgang, sier MyTravels norske sjef Gunnar Grosvold til NTB.

Pressesjefen i MyTravel i Danmark, Torben Andersen, bekrefter at det heller ikke er snakk om å innstille fly fra Sverige og Danmark.

– Alle fly går som planlagt og svært få passasjerer har meldt avbud, sier han.

Bare to vil returnere

Søndag formiddag ble det opplyst at 17 nordmenn har valgt å returnere fra feriestedet Sharm el-Sheikh i Egypt etter bombeangrepene lørdag.

– Vi har fått plass til dem på et fly som går fra Kairo onsdag. De vil bli fraktet fra Sharm el-Sheikh med buss dagen før, og overnatter på hotell i Kairo, opplyste daglig leder Hesham Elnashar i Pyramidene Reiser til NTB.

Senere søndag ble det imidlertid holdt et nytt informasjonsmøte i Sharm el-Sheikh. Etter det møtet var det bare to personer som valgte å reise med buss til Kairo og videre med Lufthansa til Norge

Reiseselskapet har også fått bekreftet at alt er bra med den siste personen som de ikke fikk kontakt med lørdag kveld.

Det er i alt 318 nordmenn som har reist til Sharm el-Sheikh med Pyramidene Reiser. Av de reiser altså to hjem før tiden. Trolig ville flere ha reist dersom de økonomiske vilkårene hadde vært bedre.

– Reiseselskapet betaler transport til Kairo og overnatting på hotell. I tillegg forskutterer vi hjemreise for folk som ikke kan betale, men vi tilbyr ikke gratis hjemreise med rutefly, sier Elnashar.

Som normalt

Sjefen for Pyramidene Reiser sier at den planlagte avgangen kommende fredag vil gå som planlagt, med mindre det skulle skje noe i løpet av uken som gjør at flyet må innstilles.

Han viser til at de andre reiseselskapene sender fly til Egypt både mandag og torsdag. Mandag er det Ving og Saga som sender gjester, torsdag er det Star Tour.

– Vi har hatt mange henvendelser fra folk som vil ha informasjon, men inntil lørdag var det ikke mange som hadde avbestilt, sier Elnashar.

UDs reiseråd starter med å slå fast at det er fare for terrorhandlinger i Egypt. I tillegg ber man de reisende vurdere nødvendigheten av å reise til Sinai der Sharm el-Sheikh ligger.

De andre destinasjonene er Hurghada og Luxor. MyTravels fly fra Gardermoen mandag morgen går til Hurgada, feriestedet som ligger tvers overfor Sharm el-Sheikh, på den andre siden av Rødehavet.