ARENDAL: Den klønete seksuelle tilnærmelsen ble straffet med 14 dager betinget fengsel og 5.000 kroner i saksomkostninger.

-Straffetrusselen mot utuktig adferd har som formål å verne den kjønnslige ærbarheten, det vil si følelseslivet på det seksuelle området. Det kreves derfor ikke at handlingen har som formål å tilfredsstille kjønnsdriften eller oppnå seksuell lystfølelse, skriver sorenskriver Kari Johanne Bjørnøy.

15-åringen fikk et raskt kyss på munnen — samtidig som svogeren forsøkte å ta på brystene hennes. I retten ble de to enig om at han hadde streifet det ene brystet med hånden.

-En reflekshandling, hevdet 38-åringen.

Med kun et håndkle rundt livet spurte han den 15 år gamle svigerinnen om hun noen gang hadde sett en mann naken. Litt senere på dagen, mens de begge var på stranden, fikk 15-åringen spørsmål om hun ikke kunne sole seg toppløs.

— Dette er en type adferd som ikke er vanlig, aldersforskjellen og familiemessig tilknytning tatt i betraktning. Fornærmede opplevde det også som ubehagelig og har uttalt at hun syns han skulle "holde seg til søsteren", heter det i dommen, i følge Agderposten.