Erling Havnå (46) fikk torsdag ikke medhold da Høyesterett skulle vurdere om politiet kunne nekte ham å lese aviser og se fjernsyn fordi han er siktet etter Stavanger-ranet den 5. april.

– Uenig

– Politiet mener det er fare for bevisforspillelse ved at Havnå får tilgang til medier i fengselet. Det er vi helt uenig i, sier Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Høyesterett vurderte om Gulating lagmannsrett hadde tolket loven riktig da den sa at Havnå ikke skulle ha tilgang på fjernsyn og aviser mens han sitter i varetekt. Høyesteretts kjæremålsutvalg har konkludert med at domstolen ikke har gjort noe galt i lovanvendelsen.

Full isolasjon

– Det som er spesielt her er at dette blir praktisert så vidt forskjellig av ulike domstoler. To av de andre siktede som sitter i varetekt på Ringerike og i Bergen, møtte ingen problemer da de ba om rett til aviser og fjernsyn, sier Elden, som mener forskjellsbehandlingen er betenkelig.

Havnå sitter varetektsfengslet under full isolasjon i Stavanger. Den 19. august samtykket 46-åringen til fire ukers varetekt. Neste uke vil han trolig bli framstilt for videre fengsling i Stavanger tingrett.