KRISTIANSAND: — Jeg stiller meg spørsmålet er om man i det hele tatt har tenkt over hva denne utbyggingen vil koste. Hvis det er slik at det vil koste over 100 millioner bare å opparbeide tomten på Tangen, så er det helt forferdelig, sier Dag Vige (V). Han mener man nå bør rette blikket mot Gimle.Vige sitter i fylkesutvalget og i fylkestinget og er forundret over at han ennå ikke har fått svar på hva vil det egentlig koste å opparbeide tomta der den planlagte Tangen videregående skole skal ligge.I en interpellasjon til neste møte i fylkestinget spør han blant annet om hva en fullt opparbeidet tomt vil koste. Han spør også hva fylkeskommunen vil tjene på å selge ut eiendommene de har på Tangen og om det ikke er bedre å legge skolen til ledige områder ved de videregående skolene på Gimle. Kritisk KrF

Også i KrF spør folk seg om fylket vil ha råd til å bygge skolen på Tangen.- I utgangspunktet er vi positive. Det som bekymrer meg, er om vi klarer det økonomisk, sier Olav Haavorstad (KrF).- Vi kan ikke bruke mer penger enn det vi har, sier han.Partikollega Roar Fjellvang har heller ikke lagt skjul på sin skepsis mot Tangen.Frp er mot hele utbyggingen- Vi har hele tiden ment at det er feil å plassere skolen på Tangen, sier Line Vennesland som sitter i fylkesutvalget for Frp.I økonomiplanen til fylkeskommunen, er det satt av 311 millioner til videregående skole på Tangen. I månedsskifte april/mai vil en prosjektgruppe legge fram et nytt kostnadsoverslag til skole. Og det vil overstige 311 millioner- Det er svært lite tilfredsstillende at denne informasjonen kommer så seint. Dette er en veldig stresset situasjon å være i, sier Dag VigeHan ble med i fylkespolitikken etter forrige valg. Da hadde politikerne allerede bestemt seg for å gå inn for legge skolen til Tangen.- Det virker ikke som om de andre politikerne har hatt peiling på hva de har vært med på å vedta, sier Vige. Til Gimle?

Dag Vige mener fylkeskommunen nå må se på parkeringsarealene ved Gimle videregående skole.- Det kan være en god plassering. Det er ikke langt fra sentrum, det er god kollektivtrafikkforbindelse, fylkeskommunen eier areal der allerede og det er et faglig miljø der fra før, sier Vige.Det er en plassering Frp støtter.- Vi har hele tiden ment at det er en god plassering. Der kan vi dra nytte av både høyskolen og de videregående skolene som ligger der fra før, sier Line Vennesland.