ARENDAL: 27-åringen sparket beina under naboen og slo han med en Maglight lommelykt. Retten mener tiltalte handlet i nødverge og berettiget harme mot naboen som truet både med juling og med å fortsatt bruke snarveien.

Det var midt på natten 9. februar i fjor 27-åringen hørte stemmer på utsiden og ropte at det ikke var gjennomgang på eiendommen hans. Den berusede naboen svarte igjen og sa han ville fortsette å bruke snarveien. Da løp 27-åringen ut og etter naboen.

Tiltalte sparket beina under naboen, som sammen med to unggutter løp etter 27-åringen tilbake til huset. Det var på trappa 27-åringen følte seg så truet og presset at han slo med lommelykta.

Retten viser til at tiltalte tenkte på samboer og barn i huset og derfor begikk voldshandlingen. Naboen måtte sy syv sting i hodet etter slaget med lommelykta.

Nedenes tingrett var i tvil om slaget med lommelykta skulle holde til frifinnelse, men bemerker at handlingen ble utført i sinne og frykt og at naboen truet tiltalte med juling. 27-åringen ble dømt til å betale for naboens utgifter til stell av såret. Regningen kom på 394 kroner. HELGE CORNELIUSSEN