MANDAL: Offeret, en 34 år gammel mann, ble påført et 20 cm langt kutt i underarmen og et 5-6 cm langt kutt i halsen i voldsepisoden. Etter et betydelig blodtap ble mannen brakt til sykehus med luftambulanse. Han ble behandlet samme natt, og utskrevet dagen etter.

40-åringen oppsøkte selv politiet første nyttårsdag, og innrømmet de faktiske forholdene. Han erkjente imidlertid ikke straffskyld, og begrunnet dette med nødverge.

Bakgrunnen for stikkingen var at de to involverte var sterkt uenige om en tidligere samboer av fornærmede i saken. Han var sjalu på at 40-åringen nå hadde draget på henne. På festen kom han med flere trusler mot 40-åringen. Ifølge dommen ble tiltalte flere ganger truet med skamjuling. Tiltalte fikk til slutt nok og gikk.

Fornærmede fulgte etter, og begynte å slå på tiltalte. 40-åringen truet med å bruke neglesaksen og gjorde det til slutt. Kristiansand tingrett mener han var i berettiget nødverge etter å ha blitt utsatt for trusler og vold flere ganger i løpet av kvelden.

Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder, samt at tiltalte skulle betale oppreisning til fornærmede på 25.000 kroner. Heller ikke oppreisning fant retten noen grunn til å idømme.