— Det er de akutte skadene som må tas nå. De kommer på rundt fire millioner. Men det er avdekket ulike andre skader som også må repareres, det koster ytterligere fire millioner kroner, sier kirkeverge Øystein Ramstad.

Til sammen kommer renoveringskostnadene på rundt åtte millioner kroner.

Det var i februar i år at det ble oppdaget store og omfattende råteskader i inngangspartiet til den snart 200 år gamle kirken.

Dette er Norges største trekirke.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Firedobling

I begynnelsen beregnet man skadene til å koste en million kroner, men prislappene har nå steget kraftig.

Soppekspert Svein Huus Folkedal i våpenhuset i Mandal kirke i februar der veggen nå var åpnet for å komme til bærekonstruksjonen. Nå er regningen her: Fire millioner kroner. Foto: Jarle R. Martinsen

— Vi vil nå sende brev til kommunen om reparasjonene som må tas. Samtidig vil vi gjøre oppmerksom på meget gunstige låneordningen i Husbanken som er rentefrie, og dessuten avdragsfrie i fem år, sier Ramstad.Enn så lenge er det kun gjort helt akutte reparasjoner i kirka.

— Det er foreløpig greit slik det nå står, inntil vi har midlene som trenges til å gå i gang med all reparasjon, sier han.

Les også:

Nødvendig

Siden vil det være nødvendig å drenere, samt reparere en dårlig steintrapp på utsiden av kirka. Innvendig har veggene sprekkskader, benkene er slitte og søylene trenger reparasjon.

— Dette vil vi be kommunen legge inn i sin økonomiplan for å få ordnet, sier Ramstad.

Forøvrig skal kapellet også repareres for fuktskader for bortimot 500.000 kroner.

Les også: