KRISTIANSAND: — Vi ser vi har et forbedringspunkt når det gjelder skriftlig dokumentasjon av pasienter med mage- og tarmsykdommer. Vi er innstilt på å gjøre noe med det og tar nå tak i avvikene som helsetilsynet har påpekt, sier klinikksjef Helge Havåg .

— Våre pasienter trenger for øvrig ikke å uroe seg. Vi driver god behandling, men ser at journalføringen kan bli bedre, legger han til.

Det er en gjennomgang og systemrevisjon ved gastrokirurgisk avdeling som avdekket to lovbrudd.

I tillegg til at kirurgene tar for lett på journalføringen, opplever pasienter å få informasjon om alvorlige sykdomsforhold når også uvedkommende er til stede.

Alvorlig

— Dette er alvorlig. Vi forventer at avvikene blir rettet opp. Nå venter vi tilbakemelding fra sykehuset, sier assisterende fylkeslege Viggo Lutcherat.

Helsetilsynet har særlig reagert på at relevante pasientopplysninger, som kan være nødvendige i den videre behandlingen av pasienter med mage- og tarmsykdommer, blir mangelfullt dokumentert av kirurg i pasientens journal.

Ansvarlige leger ved seksjonen dokumenterer i liten grad kirurgiske vurderinger og relevant informasjon mens pasienter er innlagt i intensivavdelingen.

- Må bli bedre

Assisterende fylkeslege, Viggo Lutcherat sier journalføringen må bli bedre.

— Relevante pasientopplysninger er viktige for å sikre pasientene den behandling de til enhver tid trenger. Det er viktig at disse opplysningene følger pasienten. Det holder ikke at tilgangen bare er muntlig.

-Vi har å gjøre med pasienter som sliter med mage- og tarmsykdommer. I tillegg har vi også pasienter med krefttilfeller i mageregionen, sier Lutcherat.

Klinikksjef Helge Havåg innrømmer avvik og sier sykehuset ikke har innvendinger til den foreløpige rapporten, som foreligger.

Sykehuset har fått frist til 4. juli med å gi tilbakemeldinger.