Risør Varden svømmeklubb mener det er en kommunal oppgave å sørge for at folkebadet fungerer. Mange i Risør venter nå på at folkebadet skal åpne igjen, men foreløpig ser det ut til at de må vente enda en stund.Innskjerpet

¿ Kravet om å ha livredningskurs for vakter har vært der hele tiden, men først nå er dette innskjerpet fra departementet. Derfor får svømmeklubben problemer med å stille vakter til folkebadet, for det er ikke mange foreldre som har dette livredningskurset. Det er mange som etterlyser denne svømmingen nå når svømmehallen har åpnet igjen, så vi må finne en løsning, sier kultursjef Jorunn Bøe.

Det er foreldre til barn som er med på et eller annet kurs i regi av Risør Varden svømmeklubb, som til nå har sittet vakt under folkebadet tirsdager og fredager. Det har vært to vakter samtidig, og kravet er nå at en av disse må ha livredningskurs.

Leder Tone Myrberg i Risør Varden svømmeklubb mener det er en kommunal oppgave å få folkebadet til å fungere.Forsøkt

¿ Vi har gjentatte ganger forsøkt å få dette avklart med kommunen, men har så langt ikke lykkes. I høst har vi ikke søkt om hallplass for folkebadet i og med disse problemene. Vi ble likevel tildelt dette av kommunen. Vi er ikke uvillig til å være med å finne en løsning, men kommunen har også et ansvar her. Og andre kommuner, som for eksempel Porsgrunn, har tatt dette på alvor og kjører slike livredningskurs i kommunal regi. En måte, som kanskje er den beste og som vi har lagt fram for kommune, er at kommunen tar ansvar for å utdanne sine egne badevakter som sitter vakt når folkebadet er åpent. Så kan Risør Varden svømmeklubb ta ansvar for å få tak i foreldre som kan stå for selve billettsalget disse kveldene. Instruktørene i svømmeklubben sitter ikke badevakt, og når vi har utlyst livredningskurs for foreldre har interessen vært minimal. Vi kan heller ikke tvinge foreldre til å ta slike kurs. Og når det gjelder økonomi, så burde ikke det være noe problem for kommunen. Det er billettsalg og inntekter på folkebadet, og noe av disse pengene kan vel bruks til å kurse badevakter og ha disse på vakt gjennom året, sier Tone Myrberg.