Onkel Tuka, som ble spellemannsnominert for sin barne CD, inviterte alle barna opp på scenen for å spille med dem. Foto: Hilde Sandvær
Mens barna løper rundt å leker i både lekerom og fontene, kan de voksne lene seg tilbake og slappe av i parken. Foto: Hilde Sandvær
Frida Segrav Mortensen (9) og Rose Maria Stoltenberg Aanensen (9) er en del av miljøbrigaden som sørger for at det ikke er noe søppel på festivalområdet i Ravnedalen. Foto: Hilde Sandvær
Festivalsjef Maja Mondoza er storfornøyd med årets festival. Lørdag var det ca 700 i Ravnedalen og hun regner med at det kommer enda flere i løpet av dagen og søndagen. Foto: Hilde Sandvær
Vokalist i Onkel Tuka hjelper barna opp på scenen for å være med å spille. Foto: Hilde Sandvær
Det var god stemning blant både store og små i Ravnedalen under festivalen. Foto: Hilde Sandvær
Øystein Blyant skriver autograf til barna. Autografen er nøye gjennomtenkt med blant annet et bilde av han som åtte-åring. Foto: Hilde Sandvær
Ett av underholdningene var sirkusforestilling i sirkusteltet. Her kunne også ungene lære seg enkle sirkustirks gjennom sirkusskolen. Foto: Hilde Sandvær
Det er lang kø for å sikre seg autografen til Øystein Blyant. Foto: Hilde Sandvær

Frida Segrav Mortensen (9) og Rose Maria Stoltenberg Aanensen (9) er blant de som er med på å sørge for at Ravnebarn festivalen holder oppe den nylig tilegnet statusen som miljøfyrtårn. De er en del av miljøbrigaden som sørger for at ingen kaster søppel eller røyker på festivalområdet i Ravnedalen.

— Vi sorterer alt av søppel vi plukker. Det er viktig for å ta vare på miljøet, sier Frida.

Hittil har de ikke sett noen røykere, men hvis de gjør det, er de ikke redde for å si fra.

— Da sier vi at de må gå et annet sted å røyke, forteller Rose.

- Første miljøfyrtårn

Nytt i år er nemlig at festivalen har klart å opparbeide seg status som miljøfyrtårn.

— Dermed er vi den første festivalen i Vest-Agder som har blitt miljøfyrtårn. Det er viktig for oss å være til inspirasjon, og vise barn og foreldre at det er viktig å være miljøbevisst, sier festivalsjef Maja Mendoza.

Blant annet har de oppfordret alle deltakerne om å sykle til festivalen istedet for å kjøre bil, de har også gjenbruksverksted der ungene lager søppel om til leker, og de samarbeider med Avfall Sør om kildesortering.

Utvidet festivalen

Barnefestivalen Ravnebarn ble for første gang arrangert i fjor sommer, og etter at 1500 møtte opp på en dag, bestemte festivalsjef Maja Mendoza seg for å utvide årets festival til både lørdag og søndag.

— Vi har også utvidet programmet med musikk og underholdning på scenen, forskjellige workshops som kunstverksted, leketelt og sirkustelt, med forestillinger og sirkusskole, forteller Mendoza.

Lørdag var det over 700 mennesker i Ravnedalen. På scenen sto blant annet Mikkel & Reverockerne, Casiokids og Onkel Tuka for musikkunderholdningen. Hvor sistnevnte inviterte alle barna opp på scenen for å spille.

— Skal vi kalle oss en barneby må vi helt klart ha en barnefestival. Det er mange festivaler for både voksne og ungdom, så det er viktig å også gi barna en bred og innholdsrik festival, sier festivalsjefen.

Øisteins Blyant

Lørdagens høydepunkt for mange var Øisteins Blyant, kjent fra barnetv. Han hadde tegneworkshop hvor han lærte barna å tegne.

— Det er veldig moro her. Jeg har vært på mange festivaler rundt om, men det er en helt spesiell avslappet og god stemning her. Det har nok med at det er et så fint og naturlig festivalområde, og at folk koser seg, sier Øistein Kristiansen.

Etterpå stilte både barn og foreldre seg i kø for å sikre seg autografen til barnekjendisen, som har lært barn i over 80 land, fra Asia til Afrika å tegne kruseduller.

— Vi har sett han på tv. Han er flink til å tegn,e så vi ville ha autografen hans, sier Celine Løyninge (6), etter at hun og søsteren Aurora (4) hadde fått autograf på tegningene de hadde tegnet for anledningen.

Øistein Kristiansen mener at det å tegne er den viktigste måten barn utrykker seg på, men mener at nytteverdien av tegning i dag ikke tas godt nok vare på gjennom skolen.

— For mange barn er det lettere å uttrykke seg gjennom tegninger enn med ord. Derfor prøver jeg å hjelpe barna på en pedagogisk måte, til å utrykke sine tanker gjennom tegninger, sier han.