Brannvesenet jobbet med etterslukking på stedet torsdag ettermiddag. Foto: Baard Larsen
Ved bommen inn til Matkroni står fortsatt et pulverapparat. Foto: Baard Larsen

— Etter de opplysningene jeg har fått skal undersøkelsene iverksettes på mandag. Jeg kjenner ikke til at noe er planlagt før dette, sier operasjonleder Geir Andersen i Agder politidistrikt fredag ettermiddag.

Fædrelandsvennen fikk opplyst fredag morgen at branntomten forventes å ha blitt nedkjølt såpass at åstedet kan undersøkes fredag. Disse undersøkelsene vil altså ikke skje før mandag.

En kvinne på 48 år er kritisk skadd etter hyttebrannen torsdag morgen. Kvinnens eks-mann er siktet for forsøk på forsettelig drap. Deres to felles barn kom fysisk uskadd fra hendelsen.

Fædrelandsvennen var i kontakt med vakthavende kriminaltekniker Bjørn Grongstad i Agder politidistrikt klokken 14.30. Han kunne da ikke kommentere om han hadde undersøkt branntomta eller ikke.

Måtte etterslukke

Ved 18-tiden torsdag måtte Setesdal brannvesen på ny rykke ut til Matkroni hyttefelt, etter at en forbipasserende kvinne meldte ifra om at det på ny røyk fra branntomta.

Det røyk fortsatt fra branntomta i 18-tiden torsdag. Kort tid etter måtte brannvesenet etterslukke på stedet. Foto: Baard Larsen

— Her var det ikke fare for at brannen skulle spre seg eller at flammene skulle blusse opp, sier Albert Kjetså i Setesdal brannvesen til Fædrelandsvennen.- Vi har etterslukket noe og fått slått ned på den røykutviklingen som var i ferd med å bre seg i hytta, legger han til.

Alene

En beboer ved en hytte 600 meter fra branntomten oppdaget røykutviklingen og varslet brannvesenet. Også Agder politidistrikt fikk melding om hva som var i ferd med å skje.

Hengelåsen skal ha blitt klippet da nødetatene tok seg inn til brannområdet. Foto: Baard Larsen

— Med tanke på at det er så tørt i terrenget rundt hyttene på Matkroni, er jeg glad for at det ble raskt reagert på meldingen og at brannvesenet kom tilbake, sier kvinnen til Fædrelandsvennen.Det er flere hytter som ligger på motsatt side av veien for den nedbrente hytta, men ingen av dem var bebodd da brannen oppstod i 7-tiden torsdag morgen.

Ingen avhørt torsdag

Politiadvokat Terje Skaar i Agder politidistrikt sa klokken 18.00 torsdag at den siktede var lagt inn til operasjon ved sykehuset i Kristiansand.

— Ingen av de fire involverte er avhørt ennå. Derfor går vi ikke ut med noen detaljer rundt hendelsesforløpet, sa Skaar klokken 18.00. Politiet kan heller ikke si noe om brannårsaken.