— Kulturstyret har torsdag kveld med stort flertall godkjent avtalene mellom Kristiansand folkebibliotek og Kristiansand kunsthall, opplyser utvalgets leder, Randi Haukom (H).

Ingen motsetning

Hun sier det ikke betyr at politikerne er mot det private initiativet med Alf Kjetil Igland i spissen om litteraturhus i gamle Norges Bank i Dronningens gate.

— Et flott initiativ, men ombyggingen av biblioteket kommer uansett. Vi støtter også planene om å få en debattarena i biblioteket. Men dette er ikke en motsetning. Det trenger ikke bety noe negativt for de andre planene, sier Haukom.

Igland skrev onsdag et innlegg i Fædrelandsvennen der han forfektet at det ikke er plass til to litteraturhus i Kristiansand.

Langt fram

— Det private initiativet ligger uansett veldig langt fram i tid, før det kan få penger fra våre budsjetter. Kanskje betyr vårt vedtak ennå lenger tid. Det vet vi ikke. Mye vil avhenge av hva slags arena biblioteket greier å skape, sier Haukom.

Hun sier det aldri var aktuelt å si nei til bibliotekets planer, for heller å støtte Norges Bank-ideen.

— Nei. Biblioteket må bygges om uansett. Og som sagt vil det gå lenge før det andre prosjektet kan prioriteres i kommunale budsjetter, sier Haukom.