FARSUND: — Selv om jeg ikke ble redd, er det ikke noe moro å oppleve dette to ganger på én uke, sier Kåre Pettersen til Fædrelandsvennen.

Etter at uvedkommende har brutt inn i hans butikk på Stave to helger på rad, har den ukronede tippekongen iføge Farsunds Avis bestemt seg for å legge ned sin virksomhet. Pettersen har tidligere fått mye oppmerksomhet for sin evne til å prikke inn 12 rette på den nasjonale tippekupongen, og har hittil fått full pott hele 108 ganger.

Knuste vinduer

Butikken han nå legger ned var en kolonialforretning som ble startet i 1970, men som ble nedlagt som ordinær forretning for drøyt ti år siden. Siden den gang har Pettersen, som bor i etasjen over butikken, holdt åpent noen timer daglig. Etter at det først ble stjålet et par tusen kroner og så en langt mindre sum helga etter, i tillegg til at det samlet ble knust to vinduer og stjålet en skuff fra kassaapparatet, orker tippekongen ikke lenger å holde åpent.

— Nei, nå gir jeg meg. Jeg selger bare ut det gotteriet jeg har igjen, og så stenger jeg for godt, fastslår Pettersen.

Dårlig syn

Han forteller at han hørte noen romstere nede i butikken, men at de uvedkommende var borte før han rakk å komme seg ned.

— Jeg er god til beins, men jeg ser såpass dårlig at jeg må bevege meg forsiktig. Jeg må nesten le litt også, for det var ikke mye de tok. Jeg vet ikke hvem som har gjort dette, men jeg tror det må ha vært noen som bor i området her, spekulerer han.

Han legger til at også kona Benny (82) synes det var leit med innbruddene, men at paret ikke har til hensikt å deppe nevneverdig fremover.

— Sannsynligvis hadde jeg sluttet med butikken i løpet av et halvt års tid uansett. Jeg har trappet ned med tippingen også, nå leverer jeg bare inn en kupong hver lørdag. Men det har jeg ikke tenkt å slutte med, sier Pettersen med et smil.

Sporhund på plass

Førstebetjent Einar Deisz ved Farsund lensmannskontor forteller tirsdag formiddag til Fædrelandsvennen at politiet jobber med å oppklare saken:

— Vi hadde en patruljemann med hund på stedet natt til søndag for å lete etter spor. Det er ting som tyder på at det har vært flere enn en gjerningsmann i det siste tilfellet. Om en eller flere av dem har vært involvert også i det første innbruddet, er mulig, sier Deisz.