Sorlanet1.jpg Foto: Kamilla Tellefsen
Forventningsfulle ungdommer venter spent utenfor inngangen til Sørlanet. Foto: Kamilla Tellefsen
Sondre Børrestad er av av 70 frivillige som hjelper til under arrangementet. Foto: Kamilla Tellefsen

Klokken 10.07 mandag åpnet Sørlanet 2014. Av 800 billetter er rundt 600 billetter solgt.

Det arrangeres konkurranser i forskjellige spill, blant annet League of Legends (LOL) og Counter Strike (CS). Også andre steder i landet blir det arrangert LAN-parties i høstferien.

Møtte tidlig opp

Blant noen av dem som hadde møtt opp tidlig utenfor Gimlehallen mandag morgenen, var Gunnar Klepp. Spillentusiasten var redd det skulle bli lang kø, og møtte derfor opp 07.45. — Jeg trodde det var da alle de andre også kom, ler Gunnar.

Gunnar ble ventende utenfor hallen en liten stund før resten av vennegjengen møtte opp. Guttene er både klare og spente på arrangementet. Og har store forventninger.

— Det kommer til å bli veldig bra, vi gleder oss, smiler Stian Aaberg.

Satser lokalt

Tidligere år har både internasjonale og nasjonale spillere deltatt ved dette arrangementet. Arrangørene av Sørlanet forklarer at det ofte er disse utøverne som stikker av med seierne i konkurransene, noe som kan virke demotiverende for de lokale utøverne.

I år derimot ønsker arrangørene å rette fokuset på lokale utøvere.

— Vi ønsker å øke lysten og interessen blant de lokale spillerne rundt om på Sørlandet, forklarer styremedlem Simon Eriksen Valvik.

Til nå har tiltaket fått gode tilbakemeldinger, og videre forklarer Valvik at billettsalget har hatt en gradvis økning i år.