— Det blir perioder med mye kuling på kysten i dag og starten av lørdag. Så vil det gradvis minke utover helga, og på søndag være nede i liten kuling, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til Fædrelandsvennen.

De verste vindkastene kan komme opp i en styrke på 20 sekundmeter, noe som ifølge Meteorologisk institutt tilsvarer liten storm.

Kraftig vind

— Det er kraftig vind for å være såpass tidlig på høsten, men det er ikke ekstremt i det hele tatt. Men man skal være forsiktig når det er sterk kuling, sier meteorologen.

Bentsen sier det er vanskelig å spå hvem som får den verste vinden, men naturligvis er beboende langs kysten mest utsatt. Vinden kommer fra vest, så steder utsatt for vestavind vil kjenne mest på kastene som kommer.

Fredag og lørdag morgen vil man også i innlandet kjenne de sterke kastene, men også her vil det gradvis forsvinne utover helga.

Torsdag anbefalte meteorologen å sikre løse gjenstander til helga

Verre nordover

De verste vindkastene til helga finner du i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, med vindkast over 25 meter i sekundet.

— Så det blir ikke like ille på Sørlandet, men det blir litt vind hos dere også, sier vakthavende meteorolog.

Color Line informerer om at Superspeed går som vanlig til Hirtshals, da deres meldinger sier at vinden er forventet å komme lengre vest.