— Dette må vi bare få fjernet. Vi kan jo ikke reklamere for cannabis, sier avdelingsdirektør for Vegvesenet i Aust-Agder, Erling B. Jonassen.

Han humrer godt når Fædrelandsvennen forteller om det spesielle lyssignalet på Strømmen. Når lyset skifter til grønt, er det nemlig en cannabisplante som lyser mot bilistene. Cannabis på trafikklysene er sjelden vare, skal vi tro veisjefen.

— Jeg har ikke hørt om liknende før, og det er nok noen som synes dette var et artig pek, sier Jonassen.

- Må ikke bli vanlig

Han synes peket minner om skiltene som søndag ble snudd til å vise både 40— og 60-grense på Birkeland, og håper ikke at det skal bli vanlig å endre på merkingen langs veiene.- Hadde trafikklysene blitt skjult, hadde jo dette vært trafikkfarlig. Men slik det høres ut, tviler jeg på at det blir anmeldelse. Det er jo på sett og vis hærverk dette også, og dersom det blir mer vanlig å tulle med skilt og lys, bør vi kanskje anmelde slike pek litt oftere, sier Jonassen.

Den grønne planten vil ikke lyse opp særlig lenge. Jonassen vil tipse veitrafikksentralen om det spesielle trafikklyset, som skal sørge for at den runde fasongen snart er tilbake.