EVJE OG HORNNES: Det var ved 04.30-tiden et vitne observerte at noen brøt seg inn i utstillingsvinduet til gullsmeden i Evje sentrum.

Tyvene skal ha kommet seg unna med varer for store beløp.

— Foreløpig er det anslått at det er tatt varer for 100.000 kroner, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Knuste utstillingsvinduet

Gunnar Helle AS er mest kjent som sølvsmed, ellr sylvsmed, som har spesialisert seg på bunadsølv for Aust-Agder, Vest-Agder, Setesdal, Aust- og Vest-Telemark.

Mens verkstedet holder til i Byglandsfjord, er utsalget i Evje sentrum.

— Det er vesentlig klokker som er tatt, fra utstillingsvinduet. Det hjelper godt at de ikke har kommet inn i lokalet og ødelagt mer der inne, sier daglig leder Torhild Helle til Fædrelandsvennen.

Hundepatrulje og tre politipatruljer ble satt inn i søket. Mellom klokka 05.00 og 05.30 ble det pågrepet en kvinne på Verksmoen, like etterpå en mann.

Sitter i arrest

Funn av tyvegods gjør at politiet også mistenker dem for et boliginnbrudd i helga.

— Pågripelsene skjedde helt udramatisk. Den tredje personen ble pågrepet i en bolig på Evje mellom klokka 07.00 og 07.30, opplyser politiførstebetjent Vigdis Åsland ved Evje og Hornnes lensmannskontor.

De tre siktede sitter i arrest, to i Kristiansand og en på Evje, der de er hjemmehørende. Alle er i 40-årene og godt kjent av politiet fra før. Fredag formiddag var de ikke avhørt.

- Har dere funnet gods fra nattens brekk?

— Det er under etterforskning, svarer Åsland, som legger til at det også ble stjålet noen smykker.