— Vi ønsker oss 500 deltakere - i år, sier Håkon Lohne i den nye arrangementskommiteen.

Sammen med Bent Inge Bakke og løpsleder Dag Morten Frantzen har han overtatt ansvaret for det tradisjonsrike løpet som har markert sesongslutt i Søgne helt siden 1992. Det innebærer endringer - ikke minst løypemessig.

Lørdag 8. november blir det nemlig start og mål fra Søgne stadion, slik at løperne slipper å transporteres i buss til den gamle starten på Solås. I tillegg er hovedløypa på 21 kilometer både lengre - og hardere - enn den gamle på 19. ## 222 i deltakerrekord

— Løypa er både gøyere, tøffere og bedre enn den gamle, mener Lohne.

Sammen med Frantzen delte han ut flyers på samtlige bilvinduer mens 850 løpere svettet seg gjennom den blytunge Svalandsgubben søndag — et løp som spiller på at de er mann- og kvinndomsprøven på Sørlandet.- Men med denne nye løypa blir vi målestokken på Sørlandet. Nå må Svalandsgubben finne på noe nytt for å matche oss, humrer Frantsen.

Flyersene på bilrutene er ett av trekkene i en oppgradert markedsføringskampanje. Målet er at deltakerrekorden fra 2006 på 222 deltakere skal bli ettertrykkelig slått. Og fjorårets 143 skal mer enn tredobles.

— Nå har vi allerede 121 påmeldte, og hele 15 av dem har kommet etter Svalandsgubben søndag, sier Frantsen fornøyd.

Tre løyper

De har i tillegg utvidet fra to til tre løyper (8,14 og 21 km), foruten at de har en kortversjon på 1 km for barn.

— Vi bør ha hele Søgne-folket i aktivitet, det er målet. I tillegg markedsfører vi oss både mot Kristiansand og Mandal. Løpet var opprinnelig for Søgne-folk med en fest etterpå, men det er det ikke nå lenger, understreker Lohne.

Trioen er også med på å arrangere «2mila» på ski og «Hellersdalen Classic» på sykkel - og sammen med Søgne Morothon utgjør dette nå «Sørlands3ppelen».

— Vi har tatt mål av oss å bygge idrettsbygda Søgne. Det er utrolig mange som trener her, men etter at idrettslaget ble splittet opp i særklubber har vi slitt med å samle de individuelle idrettene. Men med disse tre arrangementene har vi tro på at vi skal klare det, sier Lohne.

Unngår elgjakt

— Men er det marked for et løp med 500 deltakere bare to uker etter at Svalandsgubben samlet 850?

— Når det stiller 1500 i Terrengkarusellen, og halvparten av dem løper Svalandsgubben mens resten sitter hjemme og leser resultatlisten, ja da er jeg sikker på at det er potensial, sier Bakke.

Trioen innrømmer imidlertid at det ikke er sikkert at det blir noen «smeigedag» i Søgne 8. november.

— Men tidspunktet handler om tradisjon, elgjakt og om å unngå kollisjon med Svalandsgubben, sier Frantsen.

— Dessuten er det på denne tiden jeg er i best form, sier Bakke - og gapskratter.

  • Vi har tatt mål av oss å bygge idrettsbygda Søgne

  • Men tidspunktet handler om tradisjon, elgjakt og om å unngå kollisjon med Svalandsgubben