KRISTIANSAND: - Hvordan kom du med på denne turen?

— Jeg har veldig lyst til å reise til Afrika og jobbe på et barnehjem til sommeren, og kontaktet Strømmestiftelsen om de hadde et opplegg for frivillige. Det hadde de ikke, men opplyste at de hadde en kortere tur til Uganda i mars. Da jeg fikk en telefon om jeg var fortsatt interessert, var det bare å si ja. Jeg har vært i Uganda før, på besøk hos familien. Min mor kommer fra Uganda. Men da bodde vi i et hus med tjenere og basseng og så ikke så mye til fattigdommen. Nå har jeg lyst til å oppleve den andre siden av Uganda.

Eneste egd i reisefølge

- Hvem er det som reiser?

— Vi er et reisefølge på 12 personer, elever og lærere fra hele Norge og en reiseleder fra Strømmestiftelsen.

— Siden du har vært i landet tidligere, hva er den største forskjellen?

— Egentlig er alt forskjellig. Levekårene er totalt annerledes. Men menneskene er veldig imøtekommende. Det bor mye godt i menneskene der.

Skal besøke hjelpeprosjekter

— Hvilke prosjekter skal dere besøke?

— I løpet av de to ukene skal vi besøke tre prosjekter som alle støttes av Strømmestiftelsen. Først en barnehage, Miles for Smiles, som ligger i hovedstaden, Kampala. Deretter en skole for jenter i alderen 15 til 20 år som heter Druscilla i Kabale. Her lærer jentene om mat og helse og får yrkesopplæring. Child Restoration Outreach er et dagtilbud for gatebarn i Mbale.

— Kjenner du Ugandas historie?

— Har ikke satt meg så veldig inn i det, men vi skal lære litt om historien og landet når vi er der nede.

Friår fra høsten

— Du er russ i år. Hva gjør du til høsten?

— Jeg er ikke helt sikker. Planen er å ta et friår. Muligens reise til Afrika igjen og jobbe som frivillig ved et barnehjem.

— Og etter friåret?

— Veldig usikker. Kanskje studere journalistikk eller noe innenfor ernæring.

- Hva gjør du på fritiden?

— Spiller håndball i Randesund og trener jenter 13 på Hånes. Mye av fritiden går til håndball. Men jeg har vært innom de fleste idretter, sunget i kor og spilt i korps.

- Har du reist mye?

— Jeg har også familie i London og har vært der en del.