LILLESAND: - Du har nettopp overtatt som leder for Lillesand Seilforening etter Thor Bylund. Har du seilt lenge?

– Det har jeg gjort siden jeg var liten gutt. Jeg begynte vel i fem-seksårsalderen. Det startet med en liten Lærling, en 12 fots båt tenkt for opplæring, med plass for en voksen og et barn om bord. En fin, liten båt. Så ble det Optimist etterpå. Men så tok ikke interessen seg opp igjen før jeg kom opp i mer voksen alder. Uansett, seilt har jeg gjort stort sett hele livet. Nå har jeg og en kamerat en liten regattabåt som i grunnen bare er et skall med seil på.

Seilturer til Hanstholm og Skagen

— Du har vært leder for tur og havgruppa i seilforeningen?

– Ja, det er også kalt regattakomiteen. Det har ellers vært en del arrangerte langturer, i samarbeid med Vågsbygd Seilforening og Kristiansand Seilforening. I fjor dro vi til Hanstholm. I tillegg har vi hatt noen felles Skagen-turer. Dette er en tradisjon vi må prøve å fortsette.

Nytt klubbhus

— Mye skjer i seilforeningen. Det er først og fremst å få ferdig et klubbhus i lokalene til tidligere Kokkenes Slipp og Motor?

– Det er veldig spennende tider vi går i møte med de mulighetene vi har her. Målet er å få et spennende seilsenter og videreutvikle jollerekrutteringen. De som holder på med dette, gjør et fantastisk arbeid. Vi har en gruppe som jobber med utviklingen av området videre. Blant annet håper vi å få rigget til hyggelige møtelokaler i en loftsetasje i bygget. Til nå har vi måttet ut og leie oss plass andre steder når vi skulle ha årsfester.

God rekruttering

— Dere har nærmere 250 medlemmer — men har gått ned litt?

– Vi hadde jo Saltholmen fyr som en del av seilforeningen tidligere, og da dette ble skilt ut og tatt over av kommunen, så forsvant de som var medlemmer i Saltholmgruppa. Men vi håper med det som kan komme nå på Kokkenes, at vi kan øke på. Og rekrutteringen er god. Vi har vel 30 optimistjoller, og de er fullsatt. Der er muligheter, men det krever folk.

— Hvorfor seile når det er så mye enklere med motorbåt?

– Det er en fantastisk måte å feriere på og ferdes på. Turen blir en del av målet. Bare det å seile!