Hva skal dere gjøre i Nicaragua?

— Temaet for den fire måneder lange turen er autonomiog identitet. Etter borgerkrigen i Nicaragua fikk urbefolkningen ved Atlanterhavskysten i 1987 en autonomilov, der retten til selvstyre er beskrevet. Organisasjon Fadcanic følger autonomiprosessen og sørger for at loven blir satt i verk. Vi skal samarbeide med denne organisasjonen og studere hva som har skjedd i prosessen.

Gleder seg til å lære mer om landet

Hvordan skal dere bruke kunnskapen?

— Formålet med turen er å bruke informasjonen i vårt informasjonsarbeid om Nicaragua her hjemme. Vi legger selv opp til hvordan vi vil gjøre det, og har blant annet snakket om å holde en foredragsturne og å lage etmagasin.

Hvor skal dere bo?

— I perioder hos vertsfamilier på landsbygda for å bli kjent med kultur og mennesker, og høre deres historier og lære om kampene pågrasrota.Vi skal også ha politisk program.

Tredje opphold i Latin-Amerika

Har du reist mye?

— Jeg har reist en del i Latin-Amerika, og der er sikkert derfor jeg har en ekstra interesse for dette området. Første gang tok jeg et friår, jobbet et halvt år, for så å reise i fire måneder sammen med tre andre venninner. Andre gangen var vi to stykker. Jeg har vært i Argentina, Brasil, Guatemala, Mexico, Cuba og Jamaica. Men jeg har også vært på felttur til Tanzania gjennom utviklingsstudier.

Hva fasinerer deg med Latin-Amerika?

— Menneskene er så imøtekommende, sammen med en spennende kultur og historie. Det er mange urbefolkningsgrupper og et stort mangfold.

Masterstudier

Du har en bachelor i sosiologi og utviklingsstudier. Planen videre?

— Skal begynne på en master til høsten, mest sannsynlig i sosiologi ved Universitetet i Oslo. Det er spennende å se hvordan samfunnsstrukturer påvirker mennesker.

Hva har du tenkt å bruke studiene til?

— Vanskelig spørsmål. Men jeg har lyst til å skrive en oppgave innen sosiologi og miljø. Det er spennende med bistand og internasjonale forhold.

Liker å være samfunnsengasjert

Fritidsinteresser?

— Før drev jeg med hester. Jeg hadde ikke egen hest, så jeg var hestepasser. Men jeg var med på noen konkurranser i sprangridning. De siste årene har jeg brukt mye tid på studier og deltidsjobb på Lindex. Jeg liker å være engasjert og går mye på debatter. Jeg liker også å gå på konserter og treffe venner.