Men datteren til den fornærmede sier til Fædrelandsvennen at moren ikke bærer nag overfor sjåføren.

— Vi klandrer henne ikke, og er ikke opptatt av hva hun får i straff. Det var politiet, og ikke moren min, som valgte å anmelde henne, sier datteren, som ikke ønsker å stå fram med navn.

Det var i desember i fjor at en kvinnelig sjåfør kjørte ned en kvinne i slutten av 70-årene som krysset fotgjengerfeltet i lyskrysset ved Vennesla kirke. Kvinnen hang fast under bilen – og ble dratt flere meter bortover veien.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

Nå er tiltalen fra statsadvokaten klar.

— Men vi er opptatt av at loven skal være lik for alle. Moren min er minstepensjonist, og trenger nå mye mer hjelp enn før. Derfor er en oppreising rett og rimelig, slik at hun kan betale for å få mer hjelp i hverdagen, sier hun.

Tiltale

Sjåføren, en kvinne i 60-årene, er tiltalt under straffeloven paragraf 238, for ikke å ha vært vaktsom og varsom nok da hun kjørte mot gangfeltet og traff kvinnen.

Les også:

Strafferammen er bøter eller fengsel på inntil tre år.

Hun er også under tiltale etter veitrafikkloven, og statsadvokat Dennis Danielsen skriver at påstand om erstatning/oppreisning og tap av førerretten forbeholdes nedlagt.

Politiadvokat Tove Haugland skal føre saken i retten, og skriver i en e-post til Fædrelandsvennen at påstand om straff ikke blir presentert før hennes prosedyre i hovedforhandlingen 27. november.

Tiltaltes forsvarer er Monica Haugedal ved Advokatfellesskapet. Hun bekrefter at hennes klient er kjent med tiltalen.

— Hvordan stiller hun seg til skyldspørsmålet?

— Jeg har ikke mottatt politidokumentene i saken ennå, og er nødt til å gå gjennom dem med min klient før jeg kan gi en uttalelse, sier hun.

Omfattende skader

Da ulykken skjedde, uttalte politiet på stedet at kvinnen ble slept om lag fem meter under bilen. Hun ble frigjort av brannvesenet, med assistanse fra frivillige.

— Hun kjørte på kvinnen som ble dyttet mot bakken, og bilen fortsatte over henne slik at hun ble hengende under bilen over en kort strekning, heter det i tiltalen, som også lister opp de omfattende skadene fornærmede pådro seg:

Det har vært en foreferdelig tøff tid

Brudd i brystvirvel, flere ribbeinsbrudd, et lite brudd i en nakkevirvel, punktert lunge og leddforskyvning av skulderen, for å nevne noe.

Kvinnen lå på sykehus til slutten av februar, og trengte siden rehabilitering. Fortsatt sliter hun med førligheten i skulderen.

Datteren sier at moren lå én måned i respirator etter ulykken, og hadde en lang periode med rehabilitering etter å ha blitt skrevet ut fra Kongsgård.

— Det har vært en forferdelig tøff tid, sier hun.

- Hvordan har hun det nå?

— Hun er oppegående, men kraftig redusert.