Utbygger Kjetil Uleberg tror caravancampen kan stå klar om ett års tid. Han mener naboene ikke har noe å frykte. - Vi skal lage det fint, med oppstillingsplasser i mindre grupper, sier Uleberg. Her foran caravancampområdet og Hovden fjellpark. Foto: Johs. Bjørkeli
Ringen viser området som kommunen har godkjent til bruk som caravancamp. Foto: Johs. Bjørkeli

— Den planlagte caravancampen vil forringe verdien av hele området. I løpet av neste uke kommer velforeningen til å sende en innsigelse for å få stoppet planene, sier leder av Hovden Fjellpark velforening, Tom Arvid Sørensen.

Sørensen er en av flere hytteeiere som nå ruster til kamp mot etableringen av Gottstøyl caravancamp. Campen, som skal plasseres mellom Hovden fjellpark, skianlegget og Dyregrenda, skal etter planen være klar til bruk om et drøyt år.

Utbygger Kjetil Uleberg tror caravancampen kan stå klar om ett års tid. Han mener naboene ikke har noe å frykte. - Vi skal lage det fint, med oppstillingsplasser i mindre grupper, sier Uleberg. Her foran caravancampområdet og Hovden fjellpark. Foto: Johs. Bjørkeli

— Det er ingen tvil om at en campingplass ikke vil bidra til å gjøre Hovden mer attraktivt for hytteeiere, sier leder av Dyregrenda Vel, Knut Rasmussen. Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Bedre med hyttefelt

Rasmussen sier at det hadde vært lettere å svelge et nytt hyttefelt.

Ringen viser området som kommunen har godkjent til bruk som caravancamp. Foto: Johs. Bjørkeli

— Helt åpenbart. Et hyttefelt har du i utgangspunktet bedre kontroll på. Slike campingplasser har en tendens til å spise seg utover, sier Rasmussen.- Er motstanden et utslag av snobberi?

— Vi er først og fremst opptatt av at man ikke skaper store sår i naturen og forringer omgivelsene med en stor campingplass, sier Rasmussen.

Både Rasmussen og Sørensen bekrefter at det kan bli aktuelt å hyre inn advokathjelp.

- Kom som en bombe

Hytteeier Børre Fossli sier at hyttefolket er samstemte i sin motstand.

— Det er ganske spesielt at man ønsker å klemme en caravancamp inn et slikt område. Jeg har ikke snakket med noen som ikke er sterkt imot dette, sier Fossli.

27. august ble alle hytteeierne i området varslet om oppstart av detaljplanleggingen. Fristen for å uttale seg om planen er 10. oktober. Ifølge Fossli kom planene overraskende på mange.

— Dette kom som en bombe da nabovarselet om igangsatt reguleringsplan ble sendt ut. Det var ingen hytteeiere eller velforeninger som ble varslet om at området var omregulert fra friområde til caravanplass eller at kommunen hadde hatt planer om dette, sier Fossli.

- Trenger sårt campingplass

Ordfører i Bykle, Jon-Rolf Næss, undrer seg over at planene skulle være ukjente.

— Jeg tror aldri vi har brukt lengre tid på en kommunedelplan. Vi fikk innspill fra flere velforeninger. At dette skulle komme som noen bombe skjønner jeg ikke helt, sier Næss.

Næss var selv positiv da saken ble diskutert i februar.

— Vi trenger sårt en campingplass. Det er et av hullene vi har i tilbudet på Hovden og vi får stadig henvendelser fra caravanfolket. Det er åpenbart at det er et behov. Nå er området godkjent og det blir opp til grunneier om campen blir realisert. Når det gjelder utformingen vil det jo bli stilt noen krav til estetikk, sier Næss.

- Vi skal lage det fint

Om litt over et år kan dette området stå klart til å ta imot opp mot 100 bobiler og campingvogner. Velforeningen til Hovden fjellpark (i bakgrunnen) varsler nå kamp mot planene. Ifølge leder av velforeningen, Tom Arvid Sørensen, har flere sagt seg villige til å betale for advokathjelp. Foto: Johs. Bjørkeli

Grunneiere og utbyggere er brødrene Jon og Kjetil Uleberg.— Vi vil fremme en reguleringsplan nå til høsten. Jeg håper at parken kan stå klar til å ta imot folk neste vinter, sier Kjetil Uleberg.

Han tar ikke den store motstanden fra hyttefolket spesielt tungt.

— Motstand får du uansett hva du bygger, sier Uleberg.

— Har de grunn til å være engstelige?

— Nei, vi skal lage det ganske fint. Det blir ingen stor flate, vi skal lage oppstillingsplasser i mindre grupper som spres utover. Vi vil heller ikke rydde mer skog enn nødvendig, sier Uleberg.

- Helt klart et kjempebehov

Den tidligere lederen for Kristiansand og Omegn Caravanklubb er glad for at Hovden får tilbake et tilbud for bobiler og campingvogner. I 2012 mistet klubben sitt faste område på Slakteplassen på grunn av hyttebygging. Klubben ble samtidig oppløst.

— Det er helt klart et kjempebehov. Men det vil nok ta tid å bygge opp interessen. Vi hadde vært der i over 40 år og mange fant seg nye plasser eller skapte en annen form for ferie da vi måtte bort, sier daværende klubbleder, Svein Jarl Kilberg.

— Vil du bruke tilbudet?

— Nå har vi kjøpt bobil, så vi legger oss ikke en fast plass i et halvt år. Men på vinterstid vil vi nok ta turen, sier Kilberg.

Han tror ikke at det vil bli noe problem å legge campingplassen midt mellom flere store hyttefelt.