— Vi må se på vedtaket og summere opp situasjonen. Vi skal ha et møte i dag og har sagt ja til et møte med Lillesand kommune. Så tar vi vår beslutning etter det, sier Knut Berg, assisterende fylkesmann i Aust-Agder.

Fylkespolitikerne i Aust-Agder sa tirsdag ja til at Ikea får bygge en outlet på nabotomta. I det nye kjøpesenteret kommer det rundt 50 klesbutikker som skal selge fjorårets merkeklær.

Fylkesmannen har varslet at de kan komme til å klage et vedtak inn til departementet. Bakgrunnen er at planen for området slår fast at det ikke skal være denne type småhandel i Sørlandsparken øst. Det kan utarme bysentrene og føre til mer privatbilisme.

Planer

Nå skal Fylkesmannen avgjøre om de gjør alvor av det de har sagt. Det vil i så fall bety at departementet må ta den endelige avgjørelsen.

— Vi skal se på helheten, men utgangspunktet vårt er planen. Så må vi bare se på vedtaket og hvilken begrunnelse som er lagt inn i det, sier Knut Berg.

I tillegg får han altså besøk av Arne Thomassen, ordfører i Lillesand.

Han kommer blant annet til å peke på at et slikt senter vil ha regional betydning.

— Det ser vi blant annet på Ålgård der det nå kommer et slikt senter, sier han.

Skeptisk

Flere har vært skeptiske til planene. Blant dem er lokalpolitikerne i Kristiansand.

— Nå må fylkesmannen avgjøre denne saken. Men vi støtter fylkesmannen i at denne planen skal holdes. Det skal legges til rette for storhandel i dette området og en slik aktivitet kan trekke handel ut av bysentrene, sier Eirik Dåstøl Langeland (Ap) som sitter i byutviklingsstyret i Kristiansand.

- Hva tror du Fylkesmannen bestemmer seg for?

— Det blir jo gjetting, men jeg håper i hvert fall at de vurderer veldig sterkt en anke.