— For å være i godt humør må jeg ha mye å gjøre, sånn er jeg skrudd sammen, forteller Hilde Sundstøl til Fædrelandsvennen.

Akkurat nå har hun litt for mye fritid, og holder på å gå på veggene hjemme i Randesund.

48-åringen hadde i løpet av ti år opparbeidet seg til å bli Sørlandets største barnehageeier, da hun våren 2012 valgte å selge sine 13 barnehager til Læringsverkstedet AS.

- Trenger å modnes

I stedet ville Kristiansands-kvinnen satse på privat eldreomsorg; både sykehjemsplasser, omsorgsboliger og hjemmetjenester. Men læringskurven ble bratt, eldre boligkjøpere var ikke like påregnelige som barnehagebarn.

Det tar mye lengre tid enn jeg trodde.

— Private tiltak i eldrebransjen trenger å modnes og bli innarbeidet i folks bevissthet. Men at det er fremtida er jeg ikke i tvil om. Vi jobber nokså målrettet med innholdet og har tro på at vi skal kunne bygge opp noe, men det tar mye lengre tid enn jeg trodde, forteller gründeren.

Hilde Sundstøl avbildet i anledning salgsstart for seniorboligene på Rona. Salget har gått tregt, i starten reagerte mange på høy månedspris på service for beboerne. Foto: Tore André Baardsen

Nå kjøper Sundstøl de to barnehagene til Barnas Hage AS i Grimstad, lokalisert til Vikkilen og Fjære. De to avdelingene har plass til 90 barn og skal drives under den gamle logoen — Fire Årstider. Hun kommer ikke til å stå på vaktlista, men blir mye å se begge steder.

- Utrolig viktig erfaring

- Skulle du blitt ved din lest?

— Nei, disse årene har vært veldig lærerike, jeg er overbevist om at dette er fremtida. Jeg ville ikke byttet tilbake, da hadde jeg vært uten en utrolig viktig erfaring i livet, svarer Sundstøl.

- Blir det flere barnehager i kjeden på sikt?

- Du skal aldri si aldri, men jeg har ingen planer om å kjøpe eller bygge flere per i dag. Det er hyggelig bare å vite et noen trenger meg i hverdagen.

Sundstøl etablerte Solsiden Rona AS sammen med entreprenørene BRG og Kruse Smith, slik at eierskapet er tredelt. Men et snaut halvår etter ferdigstillelse er det kun solgt 10 av 36 leiligheter, noe som har vakt oppsikt i bransjen.

Hilde Sundstøl bedyrer at eierne slett ikke sliter med nattesøvnen, de har flere bein å stå på. Sammen med BRG eier hun også selskapet Senior Utvikling AS, som har 40 prosent av Trivselssenteret AS, som Filadelfia kontrollerer med 60 prosent.

Trivselssenteret skal levere tjenester til beboerne i Q42 i Kvadraturen og Solsiden Rona.

Overtar 1. august

Barnas Hage-eieren forklarer at de kjenner Sundstøl fra tidligere, da de også eier en liten familiebarnehage på Ronatoppen i Kristiansand.

Hilde Sundstøl falt for beliggenheten til de to barnehagene, dette bildet er fra Vikkilen. Foto: Barnas Hage AS

— Hilde var her og hilste på, og sa at «her skulle jeg vært». Da kan du kjøpe disse barnehagene, så kan jeg gjøre noe annet, fortalte jeg, sier Camilla Maria Eftevaag til Fædrelandsvennen.Hun eier selskapet sammen med sin mann, Dag Arve Eftevaag.

De to barnehagene har flere bygninger, en gymsal, skolehus og store uteområder med nærhet til skog, bondegårder og vann.

Sundstøl tar over fra 1. august 2015, mens Camilla Maria Eftevaag hopper av og skal drive med veiledning og coaching for bedrifter.

Ekteparet kjøpte barnehagene i Grimstad for tre år siden, da de het Lykkeliten og styrte mot konkurs. Nå skal driften være meget sunn, ifølge avtroppende eier.