— Kontrakt inngås tidligst fredag. Det er innkalt til møter med entreprenørene om dette, opplyser Inger C. Neset, prosjektansvarlig for kommunen, til Fædrelandsvennen.

Entreprenørene VEF og BRG klagde da Kruse Smith fikk jobben med å bygge svømmehallen i Vennesla, men advokat hos Kommuneadvokaten i Kristiansand, Andreas Orr Askland, har nå avvist begge klagene.

Klagene

VEF klaget etter å ha fått lavere score i vurderingen av kompetansen til nøkkelpersonell.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

— Etter kommunens vurdering er det foretatt en forsvarlig poenggiving (...), skriver advokaten, og presiserer at erfaring fra andre prosjekter enn svømmehaller ikke ekskluderte dem fra konkurransen.

Han skriver at VEF har tilbudt et godt team vurdert etter utdannelse, men hadde minst erfaring fra store prosjekter blant tilbyderne.

Les også:

BRG mente på sin side at den som signerte tilbudet fra Kruse Smith ikke hadde formell fullmakt, og at ettersendingen av denne ikke var tillatt.

Orr Askland svarer til dette at kravet til signatur i konkurransegrunnlaget ikke medfører en plikt til å avvise de leverandørene som ikke har signert slik.

Andre runde

Dette er den andre anbudsrunden kommunen kjører i saken, etter at den første havarerte etter en runde i tingretten. BRG Entreprenør fikk opprinnelig kontrakten, men Skanska AS klaget på dette, og tingretten avlyste konkurransen.