Ved 14.30-tiden fredag ettermiddag parkerte en Tesla-eier bilen sin på ladestasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad. Etter å ha satt i hurtigladeren gikk føreren og en passasjer bort fra bilen.

Like etterpå sto bilen i full fyr, og nødetatene ble varslet.

— Bilen var helt overtent da brannmannskapene kom fram. Det eneste vi kunne gjøre var å sperre av området og kjøle med skum, sier vakthavende overbefal Steinar Olsen i Østre Agder brannvesen til Fædrelandsvennen.

Lot bilen brenne ut

Brannvesenet kan ikke bruke vann til å slukke branner i el-biler, så derfor måtte de bare la Teslaen brenne helt ut.

Brannvesenet kan ikke bruke vann på brann i elbiler. Derfor ble bilen dynket med skum. Foto: Rune Hagestrand

Eneste måten å slukke brann i el-biler på, er ved å bruke vann med et kobberstoff i. Det er for kostbart til at norsk brannvesen har tatt det i bruk.— Det er farlig å puste inn røyken fra brannen, fordi det er flour-gass i den. Det kommer mer farlige gasser fra en brennende el-bil enn en vanlig bil, forteller Olsen.

Krimtekniske undersøkelser

Brannen startet i forbindelse med lading på Teslas hurtigladestasjon, opplyser politiet.

— Den konkrete årsaken kan vi ikke si noe om ennå. Området er sperret av, og det vil bli foretatt krimtekniske undersøkelser av bilen, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Bilen ble totalskadet i brannen. Politiet opplyser at det inntil videre ikke er mulig å lade på Teslas ladestasjon på Brokelandsheia.

Teslaen sto til lading ved hurtigladestasjonene til venstre på bildet da den tok fyr. Foto: Tipser