— Det føles veldig bra. Når vi først har kommet så langt at vi er med i semifinalen, hadde det vært artig å være med helt til slutten, sier Ole Wilhelmsen.

Rundt 100 pensjonister og tidligere idrettshelter arrangerer hver vår aktivitetsdag for Venneslas mellom 500 og 600 femte-, sjette- og syvendeklassinger på dugnad. For innsatsen ble gjengen i år nominert som Vest-Agders representant til den nasjonale frivillighetsprisen.

Deretter ble de plukket ut som en av fem finalister. Mandag ble finaleheatet kuttet ned til tre.

Pallplass

- Nå går dere for seieren?

— Selvfølgelig. Når vi kommer på en pallplass - for å bruke det uttrykket - kan vi like gjerne ha som mål å gå helt til topps, sier Wilhelmsen.

Den siste uka har gjengen fra Vennesla mobilisert stort i konkurransen.

— Vi sendte ut e-post til alle venner og bekjente, som igjen sendte ut til venner og bekjente. Vi har brukt Facebook, og lokalavisene, sier Wilhelmsen.

De to andre gjenværende finalistene er den frivillige foreningen som arrangerer Livestockfestivalen i Hedmark, samt tre damer i Finnmark som jobber med å holde liv i Dyfjord, en liten bygd med 40 innbyggere.

Sterke kandidater

— Det er to andre sterke kandidater, sier Wilhelmsen.

- Hva vil det ha å si for dere å vinne en slik pris?

— Da får vi satt et ansikt til all frivilligheten som skjer generelt i Vennesla. Dugnadsånden der er veldig stor, sier Wilhelmsen.

Pensjonistgjengen er disse dager i ferd med å planlegge neste års arrangement. Det går av stabelen 2. juni.

— Det vi får ros for er den positive blandingen av unge deltakere og rimelig voksne aktører, sier Wilhelmsen.

Vinneren av årets frivillighetspris blir annonsert på God Morgen Norge på TV2 torsdag morgen.

— Ordføreren vår er invitert til Oslo, så det tar vi som et godt tegn, selv om vi ikke vet resultatet ennå, sier Wilhelmsen og ler.