En julenisse som skal ned gjennom ei pipe. Foto: Gunnar Hall Skavoll
Nissen følger med reinsdyrene. Foto: Gunnar Hall Skavoll
Nissen, sleden og julegaver foran huset. Foto: Gunnar Hall Skavoll
Her er nissen på vei opp med gaver. Foto: Gunnar Hall Skavoll
- Det tok kanskje litt av, sier Kjell Rune Strømstad, som har hengt opp litt julelys her og der på huset i Hornnes. Foto: Gunnar Hall Skavoll

— Det er litt mer enn i fjor. Rundt 10.000 lys, jeg vet ikke helt, forteller Kjell Rune Strømstad som samlet nærmere 200 av bygdas innbyggere til åpning med kaffe på bål og nystekte pepperkaker.

— Folk lurer litt på hva det nye blir. Så i år tok vi med hele huset, alt av tak, alle vinduene, hver eneste sprosse, humrer Strømstad fornøyd.

— Er det plass til mer?- Jeg fleipet med at jeg skulle integrere julelys da jeg skiftet kledning, men det ble ikke så ille da, ler han.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Begynte med juletreet

— Så hva skjedde, hvordan endte du opp med alt dette?

— Jeg begynte med juletreet på utsiden da vi kjøpte huset. Klatret 30 meter til topps og hang opp lange lysslynger. Strømregningen gikk opp 3000 kroner den jula, sier Strømstad.

— Så jeg byttet ut lysene med led-lys. Det merkes ikke på regningen. Så lagde vi en nisse som vinket til dem som kjører forbi på riksvei ni, med hjelp av en vindusvisker-motor. Vi fikk veldig god respons på den, sier Strømstad og forteller om bilistene som stopper opp for å se.

— Jeg håper i alle fall folk synes det er fin velkomst når de kommer til bygda, eller skal videre til Hovden og Bortelid, sier han.

Har du pyntet huset ditt? Send oss dine bilder!

Lyser opp

— Det blir kanskje ikke så mye pynting inne til jul med alt dette ute?

— Vi brukte to måneder på å få lysene opp. Og må ha noe å stelle med fram til jul også. Så litt blir det. Men vi trenger ikke så mye mer lys, alt er lyst opp. Guttungen sa det i går kveld: Pappa, jeg får ikke sove, det er for lyst!

— Og kona?

— Nei, jeg er alene...

— Se det...

— Ikke på grunn av lysene, da...

— Å?

— Nei, men det forklarer vel hvorfor jeg fortsatt er alene, humrer Strømstad.