— Du svipper ikke bare innom. Det er formidabelt at så mange vil hjelpe til. Veldig flott, sier en av prosjektlederne for utbyggingen, Svein Urdal, fra Vennesla.

Slik så Bossbu ut før. Nå er hovedhytta revet.

Han har vært på hytta i tre uker og jobbet, og kom ned fra fjellet nå i helgen. På det meste summerte han over 100 dugnadstimer på én dag fra flokken av frivillige.

Imponert

— Noen er her ei uke, noen flere uker. Det er imponerende å se den frivillige innsatsen, sier Urdal, som er et friluftsmenneske av de sjeldne.

Bossbu er ei tradisjonsrik turisthytte på 1030 meters høyde i Setesdal Vesthei. Den ligger med Botnsvannet med utsikt til Urdalsnuten, Vest-Agders høyeste fjell.

Den ble bygget i 1968 og påbygget i 1986. I sommer er alt revet. Ei ny hytte har reist seg. Den er allerede ferdig beiset utvendig. Planen er at nye gjester kan overnatte fra 20 august.

2000 timer

Ifølge DNT Sør vil det i løpet av sommeren bli jobbet over 2000 dugnadstimer på Bossbu.

— Hytta får plass til samme antall gjester som før, 28. Den gamle var totalt nedslitt, dessuten fikk den en knekk av de store snømengdene i vinter, forteller Urdal.

DNT Sør har 12 hytter i Setesdalsheiene, og forsøker å pusse opp ei hytte i året. Neste år skal sikringshytta på Bossbu bygges ny.