— Kleppe tok initiativet til denne erstatningsordningen, og det fortjener han ros for. Flere hundre fikk erstatning og kommunene på Sørlandet utbetalte nesten 150 millioner kroner. Men vi hadde en absolutt frist, jeg er skeptisk til å endre det nå, sier Jørgen Kristiansen (KrF).

Han vil likevel drøfte med administrasjonen og kollegene i den borgerlige koalisjonen før han tar endelig stilling.

Moral

Kleppe (Demokratene) mener det eneste moralsk riktige er at alle som led overlast mens de var i kommunal omsorg, får mulighet til erstatning.

— Oslo har gjenåpnet sin erstatningsordning, fordi flere ikke var klar over ordningen eller ikke hadde anledning til å søke erstatning innen fristen. Jeg har fått henvendelser om samme situasjon i Kristiansand. Dette er mennesker som har lidd overlast. Da er det eneste riktige å gi alle mulighet til oppreisning og erstatning, sier Kleppe.

Interpellasjon

Han ber i en interpellasjon om at ordføreren sørger for å gjenåpne erstatningsordningen, som 28 agder-kommuner deltok i.

— Kan et enstemmig bystyre i Oslo, kan vi og. Jeg ber ikke om en helt ny ordning, bare at de som ikke rakk fristen, får samme mulighet som andre. Dette er mennesker i en vanskelig situasjon, sier Kleppe.