Det brenner bak bebyggelsen på Ime. Foto: Espen Sand

— Jeg våknet litt over syv av at røykvarsleren i huset gikk. Da jeg gikk ut var det brann i heia bak huset mitt, forteller Tom Rune Gundersen til Fædrelandsvennen.

Han ringte brannvesen og vekket naboene slik at de kunne komme seg ut av husene fram til brannvesenet hadde oversikt over situasjonen.

Hjalp til

— Etter at jeg varslet om brannen har jeg deltatt i slukkingen. Det er en skremmende og ekkel opplevelse, erkjenner huseieren i Bergeåsen.

Tom Rune Gundersen varslet først om brannen, før han hjalp til i slukningsarbeidet. Foto: Espen Sand

— Jeg fryktet det verste. Det er jo knusk tørt ute, sier han videre.Gundersen mener brannvesenet har vært maksimalt heldig ettersom det var litt fukt i luften på morgenkvisten.

Full alarm

Ti mann fra brannvesenet i Mandal rykket ut på meldingen brannen.

Flammene slikker rundt stolpene til transformatormasten. Foto: Stian Thomassen

— Alt tilgjengelig mannskaper i Mandal er kalt ut. I tillegg fikk vi forsterkninger fra Marnardal, sier overbefalsvakt Torbjørn Høyland ved Brannvesenet Sør til Fædrelandsvennen.Brannvesenet trodde først det var snakk om en krattbrann, men oppdaget raskt at det var en voksende skogbrann de kom til.

Rundt strømmaster

En av de nærmeste naboene, Kjetil Berge, ble vekket av faren ca halv åtte.

Røyken ligger over Bergesletta og Ime-området. Foto: Espen Sand

— Da sto flammene opp i skogen like bak huset mitt. Det var full fyr, men brannvesenet kom raskt til med en av brannbilene, sier han til Fædrelandsvennen.- En vel tøff måte å våkne på, legger Berge til.

To steder

Ifølge Stian Thomassen, som også ble vitne til brannen, er det fyr to steder i skogen nær Bergesletta.

Brannmannskaper fra Mandal og Marnardal er på stedet. Foto: Espen Sand

— Det er synlige flammer og en del røyk rundt to av mastene som har en transformator på toppen, forteller Thomassen.Operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt melder at brannen kan ses fra E 39 ved Ime.

Har kontroll

— Det brenner langs en høyspentlinje, på to forskjellige steder. Vi har nå kontroll på situasjonen, melder overbefalsvakt Torbjørn Høyland i Brannvesenet Sør klokka 09.10. Han legger til at det er mest rundt de to transformatormastene brannen har vært. Grunnet tidlig varsling, og vindstille, ble ikke omfanget av brannen stort.

— Hva som er årsaken til brannen, er uklart. Om en løs jordingskabel kan være årsaken til brannen må nesten politiet svare på, sier Høyland.