Ved 20.30-tiden onsdag var fortsatt 140 kunder i Songdalen uten bredbånd.

— De aller fleste av våre kunder var på nett rundt klokken halv tre i dag, men vi har fortsatt problemer med en ruter i Songdalen, sier kommunikasjonssjef i Telenor, Kristin Vetleseter.

Problemet skal ha oppstått i løpet av natten, og det er ikke sikkert at det er relatert til omleggingen av kabelen som forårsaket problemer for 5.500 kunder.

— Det vet vi ikke sikkert. Nå jobber vi for å rette opp feilen, men vi kan ikke love noe bestemt tidspunkt for når arbeidet er ferdig. Det er selvfølgelig beklagelig at kundene våre er uten nettforbindelse, dette har tatt lengre tid enn vi trodde, sier Vetleseter.

5.500 uten nett tirsdag

Tirsdag kveld var 5.500 kunder uten telefon og bredbånd. Montører jobbet på spreng natten gjennom, men klarte ikke å gi nettet tilbake til alle. Flesteparten fikk tilbake bredbåndet rundt klokken halv tre.

— De skjøter for harde livet, entreprenøren sier det skal være i orden til klokka fire, sa Meling til Fædrelandsvennen klokka 12.45 onsdag.

Feilen ble rettet klokken 14.25, da hadde enkelte av kundene vært uten telefon og bredbånd siden dagen før. Feilen rammet både private og bedrifter.

— Det ble veldig mye skjøtearbeid, og vi visste at dette ville ta lang tid. Dessverre tok det lenger tid enn vi forventet, sier Meling.

La om kabel

Det ble jobbet iherdig med å få rettet feilen.

— Jeg skal skjøte 192 fibre før jeg er ferdig, sa Morten Bakken, telemontør for Sønnico.

To team, et på hver side av E 39, arbeidet natt til onsdag med å legge om en fiberkabel. Foto: Tormod Flem Vegge
Morten Bekken skjøtet 192 fibre i løpet av natt til onsdag. Foto: Tormod Flem Vegge

Bakken, som arbeidet i en spesialbygget bil, var i ferd med å skjøte kabelen i den ene enden, mens to andre montører arbeidet i den andre enden av kabelen på motsatt side av E 39, da Fædrelandsvennen møtte ham tirsdag kveld.

Det kreves stødige fingre til å håndtere tynne fibre. Foto: Tormod Flem Vegge

— På grunn av veiarbeid i Kartheiakrysset, har det vært nødvendig å legge om en kabel, forteller Kristin Vetleseter, informasjonssjef i Telenor, til Fædrelandsvennen.

Det bygges nå kollektivfelt i begge retninger mellom Kartheiakrysset og Rigekrysset.

Over 5.000

Omleggingen rammet 5.500 bredbåndskunder og 500 fasttelefonkunder i Kristiansand, Søgne og Songdalen.

Fædrelandsvennen har fått informasjon om at kunder ikke ble varslet om omleggingen.

— Vanligvis gjøres slikt arbeid om natten. For å bli ferdig med arbeidet onsdag morgen, har vi startet litt tidligere enn normalt, sier Vetleseter.

- Har dere varslet kundene om omleggingen?

— Kritiske kunder har rutinemessig blitt varslet om omleggingen, påpeker informasjonssjefen.