— Dette er en stor dag for Venneslas innbyggere. Nå får innbyggerne igjen noe konkret for eiendomsskatten de betaler, sa gruppeleder i KrF, Daniel Bakken, da ny svømmehall ble vedtatt i plan- og økonomiutvalget tirsdag.

Svømmehallen ble vedtatt ved stemmene til KrF, Ap og Sp, mot Høyre (som følger rådmannen) og Frp (som ønsker en ops-løsning).Budsjettrammen på 98,5 millioner kroner gikk ut vinduet, og politikerne bevilger 130,5 millioner kroner, slik at det også blir penger til varmtvannsbasseng og varmegjenvinningsanlegg. Med det øker også statlige tippemidler vesentlig.

Fond og lån

— Ti millioner kroner tar vi fra dispensasjonsfond, mens resten lånefinansieres, sa Daniel Bakken.

Dispensasjonsfondet vil ligge på nesten 60 millioner kroner, og ti millioner vil altså hentes herfra.

Rådmann Svein Skisland kunne bare gjenta sin sterke skepsis under plan- og økonomiutvalget tirsdag. Men politikerne ville ha svømmehall. Foto: Henrik Ihme

Da anbudene kom var det billigste på 122,5 millioner kroner, og rådmann Svein Skisland rådet igjen om å droppe hele prosjektet. Men politikerne ville det annerledes.— Vi har store utfordringer fremover, og det er viktig med midler til å ta unna uforutsette utgifter, sa Skisland, samtidig som han var enig i at det ville lønne seg å bygge et fullverdig anlegg.

Berit Kittelsen minnet imidlertid om at Venneslas økonomi, tross mørke skyer tidligere, nå går godt.