LUND: Et tog står bom fast i en tunnel like ved Moi. Årsaken er at en kjøreledning har falt ned.

NSB skriver på sine nettsider at passasjerer må regne med forsinkelser og innstillinger, melder Aftenbladet.no.

På nettsidene kan du også se hvilke tog som er innstilt.

— Vi er i ferd med å bli evakuert nå, og har fått beskjed om at vi skal kjøre buss fra Moi til Oslo, sa passasjer Jon Magne Hommersand til Aftenbladet.no i ettermiddag.

Han vet ikke hvor mange passasjerer som er på toget. Det vet heller ikke politiet som klokken 14.24 la ut følgende melding på Twitter: ”Melding om togstans like før Moi, passasjerer må flyttes opp til E 39 og over i busser, uvisst hvor mange passasjerer det på toget."

I den forbindelse er også E 39 i sørgående retning stengt for en periode, men veien kunne åpne etter kort tid.

— Vi tog 10.00-toget fra Stavanger, men på Moi var det bom stopp. Vi har sittet inne i toget i tunnelen i cirka to timer nå, sier Hommersand.

Men nå er altså passasjerene i ferd med å evakueres. NSB melder at klokken 14.45 passasjerene er flyttet over i busser på E-39 og blir transportert videre derfra. Flere tog er i løpet av dagen blitt berørt av problemene.

Passasjer Hommersand, som skal til Grimstad, sier til Fædrelandsvennen ved 17.30-tiden at passasjerene er kommet med busser til Kristiansand.

- Fem minutter før vi kom til Kristiansand gikk det er tog til Oslo. Passasjerene fra bussen må nå vente halvannen time på neste tog, sier han.