E 18 ble sperret like sør for Tangenkrysset på E 18 i Kragerø mandag kveld etter at en bil kjørte inn i to betongelementer ved veien.

— Sjåføren er en 36 år gammel mann fra Arendalsområdet. Ved midnatt i går fikk vi vite fra sykehuset at han er alvorlig skadet, sier etterforskningsleder Thor Erik Hegle, ved Kragerø politistasjon.

Uavklart tilstand

Mannens tilstand er uavklart. Dette er også bekreftet fra Oslo universitetssykehus.

Det var klokka 19.32 at politiet ble varslet om ulykken.

— Bilen har kjørt inn i et betongelement, der det er veiarbeid i Kragerø. Fortsatt er det mange uavklarte spørsmål, og saken etterforskes videre, sier Hegle.

Statens Vegvesen skal også avlegge rapport fra undersøkelsene på stedet.

Bilen var på vei sørover da ulykken inntraff, men årsaken er foreløpig ukjent. Politiet meldte mandag kveld at bilen lå på taket, og var et totalvrak.

Den mannlige sjåføren var bevisstløs da politi og ambulanse kom til stedet. Han ble fraktet i luftambulanse til Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

Var stengt i fire timer

E 18 var i en lang periode sperret i begge retninger. Det pågår for tiden veiarbeid på ulykkesstedet, noe som gjør at veien er noe smalere enn vanlig. Det går kun et felt hver vei.

— Politiet og Statens vegvesen er på stedet for å gjøre undersøkelser. Det er uvisst hvor lenge veien blir sperret, sa operasjonsleder Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt til Fædrelandsvennen i 22-tiden.

Klokken 23.19, mandag, meldte Statens vegvesen at veien igjen er åpnet.

Ulykken førte en stund til mye kø i begge retninger. Det var en periode omkjøring for personbiler på Gamle Sørlandske, mens tunge kjøretøy måtte bli stående og vente på E 18 for å få komme forbi.

— Flere vogntog måtte vente i en del timer, men for vanlige biler har omkjøringen gått greit. Det er mye undersøkelser som må gjøres på et slikt ulykkessted, og derfor har det tatt mange timer, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Olaf Johnsen.