— Det er et historisk godt resultat, og all grunn til å rose enhetene for svært god økonomistyring i året vi har lagt bak oss, sier rådmann Svein Skisland til Fædrelandsvennen.

Vi går inn i tøffere tider og vi har store investeringer. Da kan det være godt med litt reserver.

I 2014 var driftsresultatet 22,7 millioner kroner

I 2013 var det 42 millioner kroner.

Advarer

På sedvanlig vis advarer rådmann Skisland mot de store hurra-ropene. Han sier mye skyldes engangs-inntekter, og Skisland advarer derfor mot å bruke det gode resultatet som argument for å øke de kommunale utgiftene.

— Vi går inn i tøffere tider og vi har store investeringer. Da kan det være godt med litt reserver, sier Skisland.

Driftsresultatet, altså det kommunen har igjen når alle enheter har brukt sitt og alle avdrag og renter er betalt, ble på 50 millioner kroner i fjor. Det utgjør fem prosent av driften og er historisk høyt.

15 millioner skyldes mindreforbruk i enhetene. For første gang på mange år er pleie og omsorg så å si i balanse. Barne- og familieenheten har «overskudd» på to millioner kroner.

Halvparten av svømmehallen

50 millioner kroner tilsvarer halvparten av kommunens utgifter til den nye svømmehallen - den største investering i Vennesla gjennom tidene. Den koster 130 millioner, men kommunens utlegg er rundt 98 millioner kroner.

Vennesla kommune fikk i 2015 inn 51,3 millioner i eiendomsskatt. Enkelt sagt kan du si at hele skatten ble kommunens positive driftsresultat i fjor.

— En del skyldes inntekter til flyktninger som ikke er kommet ennå. De pengene må brukes i år. Vi fikk også ekstra finansinntekter på flere millioner kroner og et løft i skatteinngangen før jul på over fem millioner kroner, sier en meget fornøyd rådmann Svein Skisland.

Nå skal han snart lage en sak om hva pengene skal brukes til. Han vil ikke forskuttere noe, men sier det ikke er spesielt uventet at han anbefaler å øke kommunens reserver.