Hovden blir beskrevet som et ordentlig glansbilde. Foto: Raaen Bjorvand
Ljosland Skisenter melder om rikelig med snø. Foto: Ljosland Skisenter
På Bortelid ble det i fjor satt snørekord. Det ser ikke ut til å bli så verst i år heller. Foto: Nikolai Foss Stray

Fra Hovden melder Sture Pilegård, daglig leder ved Hovden Alpinsenter, om et typisk påskevær.

— Nattekulden som har vært har gitt oss et ordentlig glansbilde, med masser av snø og preparerte løyper. Her er det bare å få i seg frokost, finne fram skia og komme seg ut, sier Pilegård.

Lederen forteller at snømengden ligger på to meter og oppover. Han sier skisenteret har opplevd godt med trykk fra besøkende den første helga, og at de forbereder seg på et storinnrykk av enda flere gjester. Han legger til at besøkende vil få en god, gammeldags påske med strålende sol, rikelig med snø og flere kuldegrader. Flere tilbringer påsken i campingvogn på Hovden.

— Til nå har vi vært veldig heldige med været. Vi tar én dag om gangen, men det er meldt flotte forhold fra torsdag og utover hele påska, sier han.

Meteorologen melder om solrike dager resten av påska.

Ikke snømangel

Daglig leder ved Tjørhomfjellet i Sirdal, Anita Buckley, kan fortelle om gode forhold i bakken. Flere steder er det over to meter med snø, og noen steder er det mer. Ifølge lederen er det ikke snakk om snømangel.

— Vi kan ikke klage, og alle heiser og bakker er åpne. I morgen er det meldt litt vind i fjellet, men ellers er det meldt strålende sol fram til søndag, sier Buckley.

Hun forteller at den første helga i ferien var litt rolig, men har troen på at det kommer til å ta seg opp utover i uka.

— Med slike værmeldinger vet vi at det blir fullt av folk. I tillegg til hyttefolk, er det mange som kommer på dagstur. Jeg har ikke sjekket antall besøkende til nå, men jeg forventer 2000 bare i Tjørhomfjellet de neste dagene, sier hun.

Rolig start

På Bortelid har de hatt en rolig start på påsken, med rundt 500 gjester til dagen. Også sykler brukes for å gå tur i skiløypa.

— Etter skjærtorsdag håper vi å passere 1000 gjester daglig resten av påsken. Været er kjempebra, det er jo umulig å gå ut uten å ha på seg solbriller, sier daglig leder Lasse Liestøl.

Det kan også være lurt å bruke solkrem når påskesolen slår til. I fjor var været betydelig dårligere på samme tid, og da ble det også satt ny snørekord ved Bortelid.

— Jeg vil heller ha det slik som det er nå. Det ser ut til å bli en drømmepåske, sier Liestøl.

Overrasket

Ved Brokke Alpinsenter har daglig leder Svenn Brokke blitt overrasket over besøket.

— Vi hadde rundt 350 personer i skibakken mandag etter palmehelgen, det var overraskende bra. Vi håper på like mange besøkende hver dag, og med det kjempeværet som er meldt fra torsdag til søndag er det heller ikke umulig at vi får det slik, sier Brokke.

Ifølge skiinfo.no har Brokke rundt 80 cm snødybde i bakken, og rundt 110 cm i terrenget.

— I forrige uke fikk vi rundt 35 cm, så det la et fint lokk oppå det som var der fra før. Nå er det mykt og fint med godt føre for langrenn og alpinkjøring, og siden det er så mildt er det bar vei nesten helt opp til skitrekket, sier Brokke.

Etterlyser kristiansandere

Eikerapen Alpinsenters driftsleder Kenneth Abrahamsen etterlyser flere kristiansandere i trekket.

— Vi skulle gjerne sett flere fra byen. Slik det er nå er besøket helt greit, men jeg tenker at det kommer til å øke på etter hvert, sier han.

Abrahamsen anslår at mellom 500 og 1000 personer har besøkt Eikerapen siden påskeferien startet.

— Føret er litt hardt om morgenen, men i 11- 12 -tiden myker det seg opp, uten å bli helt slush, sier Abrahamsen.

Daglig leder ved Ljosland Skisenter, Gunvor Ljosland, kan melde om gode forhold også der.

— Nå har vi høye forventninger, det er jo sjeldent gode påskeforhold og vi har rikelig med naturlig snø, sier hun.