Råkjøringen skjedde klokka 15.19 mandag ettermiddag. Bilen ble stoppet av UPs politioverbetjent Oddmund Jensen, som kjørte sivil motorsykkel.

— Jeg kom fra Kristiansand og ble forbikjørt av en bil ved Studeheitunnelen. Det var ikke så lurt av ham å kjøre forbi meg. Jeg målte farten til vedkommende i halvannen kilometer. Gjennomsnittsfarten lå på 162,8 kilometer i timen, forteller Oddmund Jensen, politioverbetjent i UP.

Mannen er 37 år gammel og kommer fra Sarpsborg. Han kjørte en BMW og hadde en kvinne som passasjer i bilen.

- Veldig fort

Politioverbetjent Jensen har tidligere stoppet svært mange fartssyndere på samme strekning. I år har han nettop begynt å patruljere med motorsykkelen. Så langt er 37-åringen fra Sarpsborg den raskeste han har tatt på sykkelen i år.

— Jeg fikk stoppet ham før Steinsåstunnelen. Fartsgrensen er 100, så dette er veldig fort. Og 162,8 kilometer i timen var gjennomsnittsfart, ikke toppfart, forklarer Jensen.

Kommer for retten

37-åringen mistet førerkortet på stedet. Men han erkjente ikke å ha kjørt så fort.

— Vi hadde en grei prat da jeg hadde stoppet ham, men det endre med at han ikke erkjente forholdet. Dette er uansett en sak som kommer for retten, siden det er snakk om så høy fart, sier Jensen.

Så langt på vakten sin, har han skrevet ut 3-4 forenklede forelegg. Han fortsetter å patruljere på E 18 ut dagen.

— Generelt synes jeg at folk kjører pent på den strekningen jeg patruljerer. Det er lite trafikk her mellom Kristiansand og Arendal, sett i forhold til kapasiteten på veien, sier Jensen.