— Jeg er utrolig imponert over den innsatsen de frivillige gjør. Uten disse ildsjelene hadde vi ikke klart å gjennomføre sommertjenesten, sier Ida Kristin Totsås som har vært hjelpekorsleder i Lillesand Røde Kors siden i februar.

Hun forteller at et titalls av de frivillige som har vært innom i sommer har hatt over 100 tjenestetimer. En av de mest ivrige ildsjelene står registrert med over 500 timer.

— Det imponerer meg, sier Totsås, som selv står oppført med rundt 100 tjenestetimer.

- Givende

— Det er utrolig givende. Jeg liker å hjelpe folk. Jeg får så mye igjen for det. Hadde det vært jeg som fikk motorproblemer midt på sjøen, hadde jeg blitt veldig glad for hjelp, sier Totsås.

Til vanlig jobber hun fulltid i ambulansetjenesten i Lillesand. Det har dermed blitt lite fri i sommer.

— Jeg har planer om å ta litt ferie når sommeren er over.

Røde Kors-båten er mye på sjøen i løpet av sommeren og er klar til å rykke ut hvis det skjer noe. Foto: Rebecca Trondsen

Til stede på alle arrangementer

Siden sommertjenesten startet 20. juni har Røde Kors Lillesand hatt 35 registrerte oppdrag, i tillegg til at de har vært til stede på alle de store arrangementene i byen denne sommeren.

— Vi har vært ute på Lillesandsdagene, Skiskytterfestivalen, Blindleialøpet og Sup og Stup. Det er mye som skjer om sommeren og vi prøver å være så synlige som mulig, sier Totsås.

- Folk har tatt det med ro

Hittil i sommer har det ikke vært noen alvorlige hendeleser.

— Ikke som jeg er kjent med, nei. Heldigvis. Det virker som at folk har tatt det med ro.

— Hvilke oppdrag er dere mest ute på?

— Vi hjelper med å slepe båter som har fått problemer. Noen ganger kan vi også fikse motorproblemene slik at tauing ikke er nødvendig. Vi er også ute og assisterer helsevesenet når de er på oppdrag i Blindleia.

Røde Kors-båten ligger trygt til kai i Lillesand havn. Foto: Rebecca Trondsen

Kommer innom og takker

Og de som har fått hjelp av Røde Kors er som regel svært takknemlige, forteller Totsås.

— Folk er veldig fornøyde. Mange kommer innom oss og takker etterpå. Noen har med seg kake, boller eller en giro. Andre kommer bare innom for å si takk. Det er veldig hyggelig.