— Som å vinne i Lotto - uten at jeg aner hvordan det er, sier Methi.

I oktober besøkte hun Boligmessen i Arendal og ble trukket ut som én av 38 finaledeltakere. Under finalen i Oslo i helgen trakk hun den rette nøkkelen, og ble vinner av hovedpremien.

— Vi var 38 finalister og trakk hver vår nøkkel. Jeg trakk nummer 28. Så gikk 27 opp før meg for å se om nøkkelen passet. Men det var det da min som gjorde, da åpnet døren seg, forteller hun til Fædrelandsvennen.

— Jeg bare stakk nøkkelen inn og vred om. Det gikk fort og raskt, sier hun.

Nytt hus

Med seg til Oslo hadde hun sønnene Niklas (7) og Jarl Magnus (10), som fikk jobben med å ringe hele familien og fortelle om nyheten.

— Guttene er kjempefornøyde, selv om de nok ikke har skjønt det helt ennå, sier moren.

— Så hvor skal du sette opp huset?

— Ehhh, det er ikke bestemt ennå. Jeg kan også velge et annet hus eller en hytte. Det er litt nytt for meg dette, men jeg må vel ut å se etter tomt, selv om det kan bli kostbart, sier hun.

Aldri bodd i nytt hus

Boligmessearrangøren Compass Fairs AS skriver i en pressemelding at Ann Beate Methi vant husmodellen Solstad fra Hedalm Anebyhus og en dobbel garasje sponset av Igland Garasjen.

— I dag har jeg et gammelt hus fra 1969 som stadig trenger oppgradering, sier hun.- Jeg har hatt mange gamle hus, men aldri noe nytt. Jeg fylte faktisk 50 nå i november, så dette var litt av en bursdagspresang, sa hun.

Peder skal bygge

Dagen før Ann Beate Methi dro til finalen i Oslo, fikk hun lykkeønskninger på Facebook av en bekjent, Peder Kjelsås i PK Bygg.

Han er tilfeldigvis Hedalm Anebyhus nye forhandler i Lillesand.

— Peder ønsket meg lykke til og håpet han fikk jobben med å bygge hus til meg. Nå kan jeg jo ringe ham og ønske lykke til med den jobben, sier Methi.