— Brann slår oss fortjent, men det er litt skuffende likevel. Vi har noen muligheter fremover som vi ikke tar godt nok vare på, i tillegg er det kjedelig for oss at de setter på Azar Karadas, sier Øyvind Knutsen.

Karadas sendte Brann og hele Bergen et langt steg mot eliteseriekontrakt neste år med sin fulltreffer etter 65 minutter. Fem minutter før slutt punkterte han også kampen med en returscoring.

— Jeg føler jeg bare er noen centimeter unna å redde den første. Det er utrolig bittert og jeg blir rasende etter det målet. Jeg føler ikke vi gir nok i duellen mot Karadas, mener Knutsen.

— Vi visste hvordan Brann ville angripe hvis det var 0-0 og klokka sto på en time omtrent, men vi fikk aldri iverksatt vår plan med å stoppe Karadas fordi han scoret så fort, sier Steinar Pedersen, Jerv-trener.

Skal bli bedre med beina

Knutsen innrømmer at Brann var tøffe å møte foran omtrent 9000 tilskuere.

— Vi har sjanser som vi kunne utnyttet for å ta ledelsen, men alt i alt ble vi et nummer for små. At Brann vinner i dag er all ære til dem, det er helt fortjent, sier Knutsen, som fikk ros for sin innsats etter kampen.

— Ja, vi må skryte litt av Øyvind. Jeg synes han har vært veldig god i hele år, og viser nok en gang mot Brann at han er en meget bra keeper, sier Jan Jenssen, Jervs visekaptein, som var skuffet etter kampen.

Jan Jenssen, foran, er imponert over spillet Øyvind Knutsen, i oransje, har levert denne sesongen. Foto: Herman Folvik

Øyvind Knutsen gjorde nær sagt ingen feil mot Brann. Utenom med beina.

— Han er en god keeper som er i utvikling. Han har vært bra med hendene og hatt noen gode redninger, men med beina har han vært for dårlig, sa Jesper Mathisen, ekspertkommentator for TV2, under kampen.

Det er Knutsen klar over selv.

— Det handler om konsentrasjonen. Jeg blir så forbanna etter 1-0-målet og det påvirker det mentale på meg litt. Jeg vet at jeg egentlig har ferdighetene, men det gikk dårlig med beina etter scoringen. Jeg skal jobbe med det, sier Knutsen.

Tar steg

21-åringen fra Nøtterøy er den målvakten som har sluppet inn tredje færrest mål denne sesongen i 1. divisjon.

— Jeg synes han har tatt seg opp og fram, han sto jo ikke så mye i fjor. Han fikk noen kamper på slutten og var god da. Han har utvikla seg mye, mener Jan Jenssen.

Den samme følelsen sitter Knutsen med.

— Jeg synes det har gått bra. Det er mye jeg er fornøyd med, men det er fortsatt tydelige ting jeg må jobbe med. Jeg skal gjøre en stor jobb i vinter, for jeg er fortsatt en ukomplett keeper, sier Knutsen, som tidligere har spilt i Vålerenga, FK Tønsberg og Teie.

Øyvind Knutsen redder her et av mange forsøk som Brann kom med. Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

— Perfekt med 1. divisjon

Steinar Pedersen mener keeperen har en perfekt læringshverdag i Jerv. Knutsen trenes delvis av Steinars far og Starts keepertrener, Erik Ruthford Pedersen, og Tommy Runar, Jervs egen keepertrener.

— 1. divisjon er et strålende sted for han å utvikle seg. Han er bare 21 år og er en god keeper i god utvikling. Vi er strålende fornøyd med det han har gjort så langt i år, men han har fortsatt sine ting å jobbe med, påpeker Steinar Pedersen.

Jenssen legger til at Knutsen får god hjelp fra resten av laget også.

— Vi står knallbra i forsvar og rensker unna masse. Ja, Brann er nok litt bedre enn oss, men vi rensker unna det aller meste, sier Jenssen.

Også Pedersen mente Jerv gjorde en godkjent jobb bakover i banen.

— Jeg sitter igjen med en todelt følelse. Vi har bra kontroll defensivt og det er lenge en jevn kamp, mens fremover skaper vi for lite. Vi er for upresise og straffer dem ikke hardt nok når sjansen er der. Vi spiller også på oss for mange brudd, sier Jerv-treneren.