Kristoffer Ajer er veldig positiv til at Steinar Pedersen overtar som trener i Start. Kristoffer Ajer er veldig positiv til at Steinar Pedersen overtar som trener i Start. Foto: Håvard Karlsen

- Dette øker sjansen for at jeg blir

Kristoffer Ajer er svært begeistret over å få tilbake Steinar Pedersen som trener.

— Jeg hadde Steinar som trener i ett år på Lillestrøms guttelag, så jeg vet at han er flink og god til å bygge et kollektiv. Dessuten krever han mye, og gir masse tilbake. Jeg lærte masse i løpet av det året jeg hadde ham, sier Ajer.

Han uttrykte nylig frustrasjon i Fædrelandsvennen over at det ennå ikke var klart hvem som skulle trene Start, og sa at det endelige trenervalget kunne spille inn på avgjørelsen om han ville fortsette i klubben eller ikke.

— Dette synes jeg er veldig positivt.

- Sjansen øker

Starts 17-årige juvel har ett år igjen av kontrakten.

— Blir du i Start videre nå?

— Det kan jeg ikke svare på nå. Men det var fint å få på plass en trener, og sjansen øker.

Rolf Daniel Vikstøl, som var kaptein i Start etter at Bård Borgersen overtok, er også veldig lettet.

— Dette var veldig bra. Jeg tror Steinar er en vanvittig dyktig trener. Han har store kunnskaper som spiller, og alle jeg prater med har bare skrytt av ham. Jeg tror ikke vi kunne fått en bedre trener, sier Vikstøl.

— Hva slags type får dere?

— En veldig fin type som er flink med mennesker. Han virker å være utrolig faglig dyktig, noe ikke alle trenere er, og virker å ha alle sidene ved seg som man trenger. Vi er utrolig heldige som får jobbe med ham, sier Vikstøl.

Tror alle spillere gleder seg

— Føler du at dere er på etterskudd i forhold til andre lag?

— Nei, jeg føler vi har god nok tid. Men det er mye som må gjøres, og vi er ikke så mange spillere per dags dato. Men vi har det viktigste på plass, og god nok tid til å bygge laget inn mot seriestart.

— Har denne avgjørelsen noe å si for motivasjonen til dere spillere?

— Vi har fått et treningsprogram, men det er klart at det gir en ekstra «boost» når vi vet hvem som skal trene laget. Jeg tror alle spillerne gleder seg til å jobbe med Steinar, sier Rolf Daniel Vikstøl.