— De satt og pratet om oppveksten sin i Vennesla i den delen av sentrum, og hvordan det var på 60-tallet, sier Arve Henriksen.

Han ble hanket inn for å filme praten, siden han har erfaring med film og foto. Planen er å lage en liten video med fortellinger, som skal redigeres sammen med gamle bilder og videoklipp. I denne anledning hadde de fått låne et gammelt hus i Vennesla sentrum, og filmet i kjelleren.

Fyr i peisen

— Det ble fortalt mange gode historier, mens de koste seg med god mat og drikke og hadde fyr i peisen, sier han.

Nettopp peisen var årsaken til at brannvesenet kom på besøk.— Plutselig blinket det blått i alle vinduer, og det ble banket hardt på døra. Jeg åpnet opp, og en brannmann og tre-fire røykdykkere sto klare til å komme inn, sier Henriksen.

Det hele viste seg å være en misforståelse. Huset de filmet i skal rives, og er ubebodd. Da en nabo så flammen fra peisen fryktet vedkommende det verste, og ringte til brannvesenet. De rykket ut med tre brannbiler, i tillegg til politi og ambulanse.

— Brannmannen sa at de hadde blitt tipset av en nabo som så lys og flamme i kjelleren. Naboen kunne se rett ned på den åpne peisen fra huset sitt. Hele situasjonen roet seg etter hvert, og det var over på noen minutter, sier Henriksen.

- Lo så de grein

Senere på kvelden leste de om utrykningen på Fædrelandsvennens nettside.

— Jeg leste det opp, og de lo så de grein, sier Henriksen.

Det ble en del mer dramatikk enn de hadde forestilt seg, men huset skal de fortsette å filme i.— Det er jo planer om å bygge et stort kjøpesenter der hvor huset står nå. Vi fikk heldigvis summet oss til å ha en sammenkomst der før huset rives om en måned eller to, og vi skal ha noen samlinger til, sier fotografen.