LILLESAND: I flere av tunnelene på motorveien mellom Grimstad og Kristiansand måtte bilistene på vei til jobb mandag morgen være obs på at det stedvis var mye snø i tunnelåpningens østre ende.

Fædrelandsvennen la merke til fenomenet allerede ved Engelsheitunnelen, men her var ikke utfordringene så store. Lengre vest mot Kristiansand var det derimot utfordrende.

Hektisk jobb

Også Skifjelltunnelen og Songefjelltunnelen hadde en del snø i åpningene, hvor det i sistnevnet tunnel kunne bli problemer for biler med lav bakkeklaring.

Flere steder på strekningen fra Brønningsmyrkrysset og vestover er det i tillegg en del snø som har føyket ut i veibanen.

Før Skifjelltunnelen, som er den lengste tunnelen på nevnte veistrekning, jobbet entreprenøren hektisk i morgentimene mandag med å rydde østre tunnelåpning for snø.

Spesielt

Selv om det er en lang bakke ned mot tunnelen, var det først noen hundre meter før tunnelåpningen man ble oppmerksom på at en bred og dyp snøfonn hadde blåst seg opp.

Snøfokk er spesielt krevende nå for entreprenøren, som hadde ute flere enheter for å rydde opp i trafikkhindringene.

Arbeidene er signalisert med en følgebil, og høyre kjørefelt i vestgående retning er sperret mens arbeidet pågår i tunnelene.

Tas nå

— Vi har ikke fått beskjed om at det foregår snørydding på E 18, men dette er nok naturlig at de tar dette på denne tiden av døgnet, sier trafikkoperatør Svein Harald Masterød ved Veitrafikksentralen.

— Når det er sagt, så ramler jo snøen av plogen i tunnelåpningene og blir liggende. Med litt snøfokk i tillegg, blir det fort utfordringer med framkommeligheten, legger han til.

— I Vestfold har vi lignende en jobb på gang, mens dette allerede er gjort i Telemark, så entreprenøren NCC er på sporet, forteller Masterød.

I 8-tiden kunne Preben Røer Henriksen fortelle at alle tunnelene på nevnte veistrekning var ryddet for snø.