Fylkestinget fattet tirsdag det endelige vedtaket for en skolebruksplan for den videregående opplæringen i Vest-Agder.

Skolestrukturen som nå er vedtatt skal gjelde for de neste 15 årene, og for Lister-regionen er det klart at de to videregående skolene skal hete Eilert Sundt videregående skole og Flekkefjord videregående skole.

Omfattende

Til grunn for vedtaket som nå er fattet ligger det en lang og omfattende saksutredning, befaringer, høringsrunder og politisk behandling, heter det i en pressemelding.

Det var nemlig mye bråk etter at administrasjonen først foreslo å legge ned en rekke studiesteder, før politikerne gikk inn for å beholde fire studiesteder og kun legge ned avdelingen i Vanse.

Noen sentrale punkter fra vedtaket:

• Opplæringsstedet i Kvinesdal er en del av Flekkefjord videregående skole, og blir hetende Flekkefjord videregående skole studiested Kvinesdal.

• Opplæringsstedet i Lyngdal er en del av Eilert Sundt videregående skole, og heter Eilert Sundt videregående skole studiested Lyngdal.

• Omorganisering av Lister videregående skole til Eilert Sundt videregående skole og Flekkefjord videregående skole gjennomføres snarest mulig.

• Studiested Lista i Vanse fraflyttes når nye lokaliteter er tilgjengelig. Skolen fraflyttes samlet. Tomtearealer, nybygg og renovering av bygg i Lister prioriteres.

Søgne får ny skole

I Søgne skal det bygges ny skole. Byggetrinn én for ny skole på Tangvall planlegges og bygges parallelt med ny ungdomsskole i Søgne kommune. Det vurderes om ungdomsskolen og den videregående skolen skal bygges sammen.

Byggetrinn to ferdigstilles i 2024— 2025, når elevtallsveksten gjør at det er behov for flere plasser i Kristiansand-regionen. Skolen bygges for et samlet elevtall på 600 elever.